Hopp til hovedinnholdet
21. august 2018

Kan vi bli hva som helst?

Vi sier til barna våre at de kan bli hva som helst, men kan de det? Og hva vil det egentlig si å lykkes i et av verdens rikeste land?

Kan vi bli hva som helst?

Kan vi bli hva som helst?
Prosjekt Reunion handler om å dokumentere og formidle tankene og følelsene rundt hva det vil si å lykkes i et av verdens rikeste land. Det er ikke feil å ha høye ambisjoner og tydelige mål, men vi er opptatt av at de er satt av riktige grunner. Vi vil at alle tenker og føler godt på hva de virkelig vil, og har de beste forutsetningene for mestring. Se hva vi tenker om disse valgene på vår prosjektside.

Finn din egen vei

For å finne en utdanning man trives med, og som er i et fagområde der man ønsker å jobbe i fremtiden, er det viktig med gjennomtenkte avgjørelser. Man må velge noe man har tro på at man kan jobbe med i mange år fremover, men om det ikke er noe man brenner for, holder det ikke i det lange løp. Derfor er det viktig å finne den retningen som passer for nettopp deg. Hva brenner du for? Hva er du flink til? Finnes det jobber der du kan bruke styrkene dine? Har du noen svakheter som gjør at det er noen jobber du bør styre unna? Disse spørsmålene er det viktig å stille seg før du tar viktige studie- og karrierevalg.

Er du i tvil om hva som er riktig for deg og hva du skal velge, kan du ta en prat med vår karriereveileder, Celine Elserud. – For å finne en retning som passer for nettopp deg, er det viktig at du velger med både hodet og med hjertet, sier Elserud, som til daglig hjelper folk med å finne sin vei til et meningsfylt arbeidsliv. De fleste opplever perioder i livet der man er mer usikker enn andre, men det er hovedsakelig to grupper som kommer til Celine for råd.

– Den ene gruppen er de som skal velge studier etter videregående eller friår. Den andre er de som har jobbet en del år, men som føler de har valgt feil eller trenger påbygging for å endre kurs.

Hun forteller at alle som kommer til henne, gjennomfører en kartlegging bestående av 220 spørsmål først. Spørsmålene tar for seg erfaringer, evner og verdier, i tillegg til avkryssinger av ulike yrkestitler som er aktuelle. – Etter endt kartlegging vil du få tildelt en «type», og får presentert studier og yrker som passer til denne kategorien, sier den erfarne rådgiveren. Jeg har sendt folk avgårde på alt fra folkehøyskole, til studier på universiteter i inn- og utlandet. Det er altså ikke sånn at svaret alltid ligger hos NKI. - Langt derifra, presiserer Celine. Det ville vært lite troverdig.

Vi i NKI er opptatt av at mål og ambisjoner realiseres. Vi har utviklet en rekke gode verktøy og systemer som skal sikre dette, og strekker oss langt for at du skal finne det kurset og studieløpet som passer deg og dine ambisjoner best, og at du fullfører. Hos oss kan man studere når man vil og når som helt! Alt er på nett, som dermed gir den fleksibiliteten du trenger.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk