Hopp til hovedinnholdet
23. januar 2018

NKI presenterer Prosjekt Reunion – et prosjekt om det å lykkes

Gjennom Prosjekt Reunion ønsker vi å sette søkelyset på hva det vil si å lykkes i dagens prestasjonssamfunn.

Prosjekt Reunion

Hva er Prosjekt Reunion?

Dette er en historie om veivalg. Valg du skal ta, eller har tatt – eller kanskje skulle tatt. Hensikten med Prosjekt Reunion er å starte en dialog gjennom å sette søkelyset på hva dagens prestasjonssamfunn gjør med mennesker. Dette gjør vi blant annet gjennom å stille noen kritiske spørsmål. Hvordan påvirker prestasjonspresset vår psykiske helse? Våger vi å gå for drømmen, eller følger vi strømmen? Hva skjer om man angrer på studievalget man tok? Hva vil det si å lykkes for deg?

Vi ønsker å skape en debatt rundt disse spørsmålene gjennom å dokumentere og formidle tankene og følelsene rundt det å lykkes i et av verdens rikeste land, med et av verdens beste utdannings­systemer. Utdanning og jobb handler mye om selvtillit, forventninger og usikkerhet. Gjennom å ta opp disse temaene, ønsker vi å inspirere mennesker som er i villrede til å finne riktig retning for dem.

Hvorfor Prosjekt Reunion?

Vi har valgt å kalle prosjektet for ”Prosjekt Reunion” fordi en gjenforening representerer fortid, nåtid og fremtid. En reunion handler mye om å gjøre opp status over hvor man var- og hvor man står i dag. Vi synes det var naturlig å starte Prosjekt Reunion med fremtiden. Vi inviterte derfor en 3-klasse på videregående til å dele sine tanker og følelser, sine forventninger og usikkerheter knyttet til veivalg og fremtiden. Hvor tror de at de er om 10-20 år? Vi har intervjuet dem om deres drømmer, redsler og usikkerheter rundt fremtiden, studier og karrierevalg. Resultatet av disse intervjuene, har blitt en ærlig og usminket film der elevene svarer på disse viktige spørsmålene. Filmen kan du se på prosjektets YouTube-kanal.

Gjennom å høre andres følelser og tanker om forventninger og usikkerheter tror vi at vi kan få flere til å tenke over egen situasjon og bli motivert til å ta gode valg for videre karriere og liv. Vi håper på å skape en debatt rundt disse spørsmålene, og vil legge ut artikler, filmer og blogginnlegg på prosjektets Facebookside. Vi håper at du ønsker å delta i debatten!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk