Hopp til hovedinnholdet
21. september 2017

Slik lager du en god CV

Det å skrive en god CV kan ofte virke vanskelig, fordi det finnes så mange måter å gjøre det på. Når det finnes mange valg, skaper det ofte forvirring med tanke på hva som egentlig er best. 

Karriererådgiver

Slik lager du en god CV

Hvordan skrive en god CV

Noe av det viktigste er at du må sørge for at CV-en din viser at du har ferdighetene som det blir spurt etter i jobbeskrivelsen. Det er lett å skrive om gode resultater, og nettopp derfor er det viktig at dette kan dokumenteres. Det er én ting å si at du har jobbet med å implementere et nytt personalsystem, men det er enda bedre å vise til at personalsystemet sparte selskapet for flere hundre tusen kroner på et år. Konkrete eksempler gjør CV-en din troverdig og dette gjør at du blir en mer aktuell kandidat.

En grunnleggende regel er at en CV skal være kort og konsis, og gi et oversiktlig bilde av deg og dine kvalifikasjoner. Dokumentet bør ikke overskride to sider og strukturen skal være logisk å følge. Personen som mottar din CV skal enkelt kunne følge dine tidsperioder for utdanning, arbeidserfaring eller andre gjennomførte aktiviteter. Husk at din CV ikke skal beskrive deg som person, men vise hva du kommer til å kunne bidra med i den aktuelle stillingen.

Utdannelse:

Oppgi skolens navn, beliggenhet, kursprogram og tidsperioden for programmet. Start med en presentasjon av den nyeste infoen og presenter kronologisk tilbake i tid. Om du har en lengre utdannelse er det ikke nødvendig å inkludere barneskole og ungdomsskole.

Arbeidserfaring:

Oppgi bedriftens navn, tidsperiode for arbeidsforholdet og stilling. Start med en presentasjon av ditt siste/nåværende arbeidsforhold og presenter kronologisk tilbake i tid. Om du har en lang arbeidserfaring er de siste årene mest relevante.

Andre kvalifikasjoner:

Her kan du skrive kort om engasjementer du har hatt i foreninger, organisasjoner, utvalg eller lignende, samt hvilke ansvarsområder du har eller har hatt.

Språk:

Skriv ned de språkene du behersker og på hvilket nivå du anser at du befinner deg. En vanlig måte å gradere nivået på er henholdsvis; grunnleggende, gode kunnskaper, svært gode kunnskaper og flytende/morsmål. Start presentasjonen med de språkene du behersker best.

Øvrig:

Under dette punktet kan du skrive ned informasjon som ikke passer under noen av de øvrige punktene. Dette kan for eksempel være ulike førerkort eller relevante fritidsinteresser.

Referanser:

Som regel holder det at du skriver at «referanser og attester oppgis ved forespørsel. Ta kontakt på forhånd, slik at de er forberedt på en samtale fra intervjueren. 

Bilde:

Bruk gjerne bilde, men husk at bildet bør være profesjonelt. Ta gjerne et passfoto hvor du smiler.

Lykke til!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk