Hopp til hovedinnholdet
11. desember 2017

Snart juleferie, men først skal vi bare…..

Det nærmer seg jul, ferie og hygge. Det skal bli så deilig!

Studieleder

Studietips, NKI Nettstudier

Når sant skal sies, feirer vi vel litt jul hele desember, de fleste av oss. Vi forbereder slik at alt skal være klart, slik at juleferien og høytiden skal bli best mulig. Det er så mye som opptar tiden vår nå. Men vi stresser vel ikke? Neida, vi skal bare vaske litt i huset. Vi skal bare bake litt i år, et par slag - eller må vi ha flere sorter i år også? Det er jo tradisjon og alt må være som det pleier til jul. Vi pynter huset tidlig, det er så koselig å komme i stemning og det er godt for alt man er ferdig med. Og alle julegavene - vi må bare handle gaver - og mat og enda mere pynt. Så bra det skal bli, hvis vi bare får gjort alt det vi pleier å gjøre og helst litt til! Men vi gleder oss, ikke sant? Og stresser vel ikke? Der er så godt å være nettstudent i desember!

Men oops, har studiene blitt helt glemt i all julestria? Det er ikke juleferie riktig enda. Tre hele uker i desember er arbeidsuker. Så hva med skolen, folkens? Vi skal snart ha en hel uke med småkaker, pinnekjøtt og julemusikk i hyggelige lag. La gjerne den gode følelsen av å kunne ta en velfortjent ferie være en grunn til å ta et lite skippertak før jul. Levere bare én innsending til før jul. Tenk så godt det hadde vært å gå til ferie da…. Bli ferdig med én innsending til og kunne trykke på SEND.

Jeg har også ting som jeg vil bli ferdig med her på jobben før jul. Jeg vil gå til ferie med tre tomme innbokser og sørge for at dere alle har fått svar og hjelp før ferien. Jeg vil skrive brev, sjekke fagkoder, gjøre kontrollrutiner på ting som skal sendes ut til dere som er privatister rett over nyttår. Jeg vil planlegge den travle perioden før oppmelding til privatisteksamen. Det betyr å rydde kalenderen for absolutt alt annet! Jeg vil jeg lage en plan for de første månedene i 2018. Begynne i alle fall… Da kan den ligge i bakhodet og godgjøre seg. Det kommer nok flere oppgaver og flere idéer, men det kan jeg fylle inn i planen over nyttår.

Blir du med og tar et bittelite skippertak sammen med meg?

  • Lese ett kapittel til?
  • Levere én innsending?
  • Lage en studieplan for 2018?
  • Har du eksamen de siste dagene før jul? Ikke tenk på det engang, da skal du bare repetere og øve til eksamen, så klart!
  • Er du i rute og har nådd dine mål i høst? Strålende, da skal du nyte ditt otium nå.

Men alle vi andre…når vi har nådd målet vi setter oss i dag, stort eller lite…når vi har lagt en liten plan for nyåret…da er det godt å gå til ferie, da! Tenk, dere! Når det nye året kommer, kan vi møte det med litt lavere skuldre og en god plan.

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og hilser fra hele gjengen av studieledere.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk