Hopp til hovedinnholdet
5. mai 2017

Stortinget har vedtatt et kjempeløft for fagskolene

Tirsdag 2. mai, vedtok stortinget meldingen Fagfolk for fremtiden – fagskoleutdanning. Dette vil gi et stort løft til fagskolesektoren.

Stortinget

Fagfolk for fremtiden – fagskoleutdanning
Regjeringen prioriterer å løfte fagskoleutdanning, noe som på sikt vil gjøre den mer attraktiv, noe som igjen fører til flere studenter og større fagmiljøer. Dette vil gjøre fagskolesektoren mer synlig og mer ettertraktet i arbeidslivet.

Vedtaket som ble fattet på tirsdag, har stor betydning for fagskolestudenter. –Tirsdagens vedtak vil ha stor betydning for fagskolene i årene fremover, sier Wenche Halvorsen, administrerende direktør ved NKI Nettstudier. –Vedtaket innebærer blant annet at fagskole får status som høyere yrkesfaglig utdanning. I tillegg vil fagskolestudier gi studiepoeng som kan brukes videre i det høyere utdanningssystemet om man ønsker å studere videre på universitet eller høyskole, legger hun til.

Fagskole hos NKI Nettstudier
Med mer enn 1000 fagskolestudenter, er NKI Nettstudier Norges største fagskole på nett. - For NKI Nettstudier er fagskole et svært viktig satsningsområde, og vi er stolte av å kunne si at vi er den leverandøren som kan tilby flest fagskoler på nett, sier Wenche Halvorsen. – Gjennom dette nye vedtaket, vil fagskolene ta en enda større del i det norske utdanningssystemet i årene fremover, avslutter hun.

Til info: Stortinget har enda ikke vedtatt når dette tiltrer.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk