For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

3 tips til jobbsøknaden

Det å skrive en god søknad, kan være utfordrende på mange måter. Hva er viktigst å få med først? Hvordan passer på å ikke skrive for mye? Hva er for mye? Hva er for lite? Hva er akkurat passe? Disse, og MANGE andre spørsmål, svirrer ofte rundt i hodet når man jobber med søknadsteksten. Her får du 3 råd, i samme rekkefølge som du bør skrive det i søknadsteksten din.

Motivasjon – hvorfor søker du?

Det er viktig å kunne vise til motivasjonen din for å søke på stillingen. Arbeidsgiveren har også dette spørsmålet i hodet sitt når de leser søknaden, og vil høre enda mer om dette når du etter hvert kommer på intervju. I dette avsnittet, bør du svare på to spørsmål:

Hvorfor søker du på akkurat denne stillingen?

Hvorfor søker du hos akkurat denne arbeidsgiveren?

Svarer du på disse to spørsmålene, skiller du deg ut- nettopp fordi din motivasjon for å søke kommer tydelig fram, og den er unik for deg som person.

Erfaring – kan du gjøre jobben?

Når arbeidsgiver har fått et godt svar på hvorfor du søker, ønsker de å forsikre seg om at du har relevant bakgrunn som viser at du er i stand til å takle arbeidsoppgavene du skal utføre i jobben. Ikke ta med all erfaringen du har, men løft fram den mest relevante og verdiøkende erfaringen du besitter.

Bidrag – hvem er du?

Hvem er du, hvordan passer du inn og hvordan kommer du til å bidra på arbeidsplassen?
Her beskriver du deg selv, personlige egenskaper som er relevante for jobben, og hvordan disse egenskapene vil komme fram i måten du kommer til å utføre jobben på. Her kan du vise til at du har satt deg inn i kulturen i selskapet og dermed hvordan du passer inn der.

Om du har disse tipsene i bakhodet når du skriver søknad, stiller du sterkere i konkurransen om drømmejobben. Har du spørsmål om jobbsøking, ikke nøl med å ta kontakt med oss- så hjelper vi deg!

Lykke til i søknadsskrivingen!