Hopp til hovedinnholdet
21. mai 2015

Studerer du helsesekretær? Få tips her!

  • Skaff deg god oversikt over studiet. Planlegg når du skal være ferdig og sett opp små mål underveis. Noen studieenheter inneholder flere temaer og tar lengre tid. Så sett alltid av litt bedre tid enn forventet. Ta kontakt med studielederen din ved NKI og spør hva som skal til for at du skal fullføre helsesekretærstudiet best mulig.
  • Planlegg ukene med lekser, vær rutinert og jobb jevnt. Etter en innleveringsoppgave kan det være fint å puste ut litt før man begynner på en ny studieenhet. Planlegg også når du skal ha fridager.
  • Skaff deg læringspartnere slik at du aldri er alene om lekser. Ta kontakt med andre i nærheten og start gjerne en studiering eller kollokviegruppe. Hjelpe hverandre med lekser, oppmuntring og veiledning i privatisttiden. Jeg ser det er mange som har fått stort utbytte av slike grupper.
  • Begynn så tidlig som mulig med praksis. Skal man klare den tverrfaglige eksamen som helsesekretær bør man ha praksis fra et legekontor. Det er ikke krav om praksis, men det anbefales. Et sykehus vil ikke tilby deg samme arbeidsoppgaver som på et legekontor. Et legekontor som dekker henvendelser, laboratoriearbeid og skiftestue er gull verdt. Praksisen vil hjelpe deg når du skal løse oppgaver og på eksamen.  Praktisk erfaring er lettere å forklare og skrive, enn det du bare leser deg til av alt fagstoff.
  • Undersøk om det er kurs du kan delta på i studietiden. Kontakt Norsk luftambulanse for førstehjelpskurs. Cefalon og OPK instituttet har jevnlig kurs for helsesekretærer. Råder alle til å bli medlem av Norges helsesekretærforbund.
  • Det er ikke alltid en »dans på roser» å være privatist. Ta deg tid til å hvile ut imellom øktene og gi deg selv en god klapp på skulderen. Bruk læreren for alt han eller hun er verdt. Jeg har spurt familiemedlemmer, venner og samboer når jeg har stått fast med lekser. Alle vil alltid bidra med noe som får deg i nye tankebaner. Vær kreativ på hvordan du skal motta informasjon. Oppsøk legekontorer, sykehus, helsestasjoner, bibliotek osv, det er alltid noe nytt å hente av informasjon.
  • Forhør deg om hva som kreves for at du skal få et fullverdig vitnemål som helsesekretær. Kriterier og hjelp for å få autorisasjon finner du på Sak.no

Lykke til.

Hilsen Gine Hansen

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk