Hopp til hovedinnholdet
8. desember 2015

Ta opp fag og øk mulighetene for å komme inn på høyere utdanning

Om man mangler eksamen fra videregående skole, eller har for dårlige karakterer til å komme inn på den utdanningen man ønsker, stopper karrieren ofte opp. Nå kan du gjøre noe med det.

Ta opp fag som privatist
Om karakterene fra videregående ikke er som du skulle ønske de var, eller om du mangler fag og dermed mangler generell studiekompetanse, er det lett å la dette bli en karrierehindring. Mange føler at karrieren blir satt på vent om de ikke kommer inn på ønsket utdanning etter endt videregående skole. Løsningen kan være å ta opp fag som privatist. Som privatist kan du ta eksamen i fag du ikke har fra før eller forbedre karakterer i fag du har tatt eksamen i tidligere. Privatister har ikke krav på undervisning i fagene før eksamen. Man er altså selv ansvarlig for å skaffe seg pensumlister, lærebøker, samt lære seg innholdet i faget og dekke praksiskrav. Mange velger derfor å ta opp fag via nettstudier. NKI Nettstudier tilbyr alle fag som kreves for å få generell studiekompetanse. Enten du ønsker å ta hele studiet eller du mangler enkeltfag er det aldri for sent. Vi hjelper deg med å fullføre videregående skole.

Du velger selv om du ønsker komplette studier, eller enkelte kurs på nett. For å få godkjent generell studiekompetanse kreves det en kombinasjon av utdanning eller praksis, og bestemte fag. Eksamen avlegger du som privatist ved nærmeste videregående skole. NKI Nettstudier tilbyr både generell studiekompetanse og fordypning i realfag. Som privatist er det viktig å være disiplinert og ta ansvar for egen læring, NKI tilbyr derfor en studieveileder som hjelper deg i studiene sånn at du kan nå målene dine.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk