Hopp til hovedinnholdet
13. november 2017

Tidligere Interiørskolen student: Hvordan er livet etter studiet?

Vi har intervjuet tidligere student, Karoline Hamgaard. Hun var student på Interiørskolen- boligmiljø og gikk ut med toppkarakterer. Les blogginnlegget og finn ut hvordan livet er etter studiet.

Tidligere nettstudent, Karoline Hamgaard

Hvorfor valgte du interiørskolen ved NKI?

Valget var litt tilfeldig ved at jeg i lengre tid hadde vurdert om jeg skulle følge interessen min for design eller ikke. Sittende i et fly på vei over Europa kikket jeg i et flymagasin, og der fant jeg en rabattkode til studier ved NKI. Nølingen forsvant der og da, og jeg bestilte kurs ved Interiørskolen NKI så snart jeg landet.

Jobbet du under studiene?
Jeg arbeidet ikke ved siden av studiene, og brukte derfor tiden min godt og fullførte ett år før tiden, noe som har ganget meg senere ved jobbintervju. Tanken var å fortsette utdannelsen ved NKI etter avsluttet del 1 av Interiørskolen, men grunnet usikkerhet i arbeidsmarkedet stoppet jeg der.

Har du hatt bruk for erfaringene fra Interiørskolen etter endt studietid? Har du jobbet med noe relevant etter du ble eksaminert?

Før jeg leverte prosjektoppgaven nær studieslutt, fikk jeg en stilling som interiørkonsulent hos Administrative Byggtjenester AS. Dette er et firma som driver med prosjektering og søknadsarbeid for kunder. Her har jeg fått bryne meg på spennende interiøroppdrag, i tillegg til å lære mye interessant om tegning av arkitekttegninger og byggtekniske detaljer.

Tegneforståelse ervervet gjennom studiet ved NKI gjorde det lettere å forstå andre typer tegninger og dermed også lære å tegne disse selv. Jeg er fremdeles ansatt i, og utfører tegneoppdrag for bedriften, samtidig som jeg fyller på med ny kunnskap ved studiet Landmåling og eiendomsdesign ved HVL.

Har du noen tips og råd til andre i gruppen for å lykkes med det man vil drive med?

For å lykkes må du tro på deg selv og følge dine egne drømmer. Vær kreativ i søknadsprosessen med å få en jobb, fortsett å være kreativ i jobben og stadig utvikle din kunnskap. Blir du en ressurs for bedriften blir du også værende. Det viktigste er likevel å ha det gøy på jobb.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk