Hopp til hovedinnholdet
9. april 2014

Utdanning – din vei til arbeidslivet

Hvor viktig er det å ha utdanning? Hva kreves i dagens arbeidsmarked? ”Kunnskap er makt” og ”Utdanning er økonomisk lønnsomt” er velkjente uttrykk, og det med rette.

Med fullført utdanning øker du dine muligheter til å nå drømmejobben, spesielt i dagens arbeidsmarked der det stadig stilles spesifikke krav til formell kompetanse, omstillingsevne og kontinuerlig kompetanseutvikling.

Produktansvarlig, NKI Nettstudier. Mastergrad i pedagogikk fra NTNU, erfaring fra ulike nivå i utdanningssystemet og fra bemanningsbransjen.

Linda Rostrup | NKI Nettstudier

Utdanning er kanskje den beste forsikringen mot arbeidsledighet du kan ha. Tilstrekkelig kompetanse er en av de viktigste konkurranseparameterne et individ, bransje og bedrift kan stille med, og i en tid med økonomisk usikkerhet og generell sterk konkurranse, er det slik at den sterkeste overlever. Kunnskap og kompetanse gir deg nødvendig evne og trygghet til å mestre et samfunn som stadig beveger seg fra det kjente mot det ukjente, og mot morgendagens utfordringer vi i dag ikke kjenner omfanget av.

Arbeidsmarkedet etterspør faglært arbeidskraft med ulike kvalifikasjoner og på ulike utdanningsnivåer. Det er ikke slik at alle nødvendigvis ”må” ha en mastergrad. Det har gått litt sport i å ta høyere utdanning de siste årene, og det som ofte skjer, er at en møter et arbeidsmarked som det kan være vanskelig å komme inn i. Dette gjelder særlig de som velger typisk generelle studier, og som har lite praktisk erfaring i bagasjen. Det er mange å konkurrere mot, og en kan ofte havne i jobber som er på siden av det en har studert. Det viktigste er å ha en faglig plattform i bunn, uavhengig av utdanningsnivå, og derfra vise evne til kunnskapstilegnelse og fleksibilitet, slik at du kan bygge og spisse din kompetanse etterhvert som markedet krever det.

Spesifikt hvilke utdanninger som sikrer deg jobb vil nødvendigvis variere med konjunkturene, men generelt vil man stille sterkt med formell utdanning innen helse og omsorg, pedagogikk, ingeniøryrker og IKT, samt innen økonomi og administrasjon.

Det aller viktigste er å velge utdanning etter interesser og forutsetninger, og ikke minst å fullføre den. Da er du attraktiv på arbeidsmarkedet, og kan starte jakten på din drømmejobb.

Lykke til med studiene og din vei drømmejobben!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk