Hopp til hovedinnholdet
6. mars 2017

Blodprøver!

Jeg har endelig fått begynne å ta blodprøver, både kapillært og venøst. Altså ta prøver i fingertuppen eller stikke nål i armen. Spennende!

Student hos NKI

Jeg bomma ørlite grann da. Så den stakkars prøvekaninen min hovnet litt opp etter det første stikket, men da har jeg jo lært det da, så jeg gjør ikke den feilen en gang til. Det andre stikket gikk mye bedre, og jeg fikk til to veldig fine glass. Å prøve og feile under trygge forhold er viktig, man må våge å prøve igjen selv om det ikke gikk akkurat som planlagt den første gangen.

Jeg sa jo at jeg skulle ta toget neste gang, og det gjorde jeg. Det gjorde virkelig livet litt lettere! Slippe alt maset med å finne fram i Oslos mange gater og prøve å finne en parkering som både er gratis og ikke ligger på andre siden av byen, det var veldig greit! Ikke var det langt å gå fra Oslo S til kurslokalet heller. 

Kursholder denne gangen, Kristin, var så trygg på at vi kom til å klare det alle sammen og gav oss den selvtilliten vi trengte for å våge å faktisk stikke hull i en arm og tappe ut blod! Det er en barriere som må overvinnes akkurat dette med å lage hull i noen. Jeg var av de heldige, hun som stakk på meg hadde gjort dette mange ganger før, supert!

Veldig lærerikt også å få se på de andre når de tok sine prøver, man lærer mye av å se på og høre på Kristin sine tilbakemeldinger. De andre på kurset har mange forskjellige bakgrunner og alle har noe å tilføye av erfaringer eller spørsmål som man selv ikke engang visste at man lurte på.
Det er ikke bare blodprøver vi lærer på dette kurset, vi skal også ta blodtrykk, spirometri, øreskylling og mye annet spennende som vi skal kunne som helsesekretærer.

Jo lengre jeg kommer med de praktiske kursene, jo mer sikker blir jeg på at jeg har valgt riktig utdanning. Denne utdanningen kommer til å få meg ut i en jobb som jeg vil trives i! Og nå er jeg spent på om alle søknadene jeg har sendt ut til potensielle arbeidsgivere og praksisplasser kommer til å gi uttelling. Best å sjekke mailen!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk