Hopp til hovedinnholdet
10. mai 2017

Drømmepraksis

I februar fikk jeg ha praksis på Bakke Senter for Mestring og Rehabilitering i Halden. Det var en fantastisk opplevelse! 

Student hos NKI

NKI nettstudent - drømmepraksis

Jeg har en spesielt stor interesse for sårstell samt muskel- og skjelletplager, virkingene av slag har også alltid fascinert meg. Jeg visste at dette var noe de er særlig gode i på Bakke. Jeg visste også at de har et utrolig godt rykte på seg som en svært god arbeidsplass med unik arbeidskultur.

På Bakke Senter kommer det mange forskjellige pasienter, men de fleste er pasienter som har hatt slag, amputasjoner eller andre større inngrep som gjør at de trenger trening og rehabilitering for å kunne fungere optimalt igjen. Alle de ansatte, og ikke minst pasientene, gav generøst av seg selv og sin erfaring. Jeg fikk lov å sitte i resepsjonen, ta imot telefoner og bruke journalsystemet. Pasientsamtaler, opptrening, sårstell og alt som pasienten må igjennom et opphold. Og for noen kunne dette oppholdet vare i flere måneder. Man blir ydmyk og rørt når pasienter i en veldig sårbar livssituasjon deler av seg selv for å gjøre min praksis så innholdsrik som mulig.

NKI Nettstudent - praksis

Det gir perspektiv på eget liv når man ser hva andre mennesker som har vært i en dyp krise kan få til. Å «komme seg på beina» når begge bein er amputert, det er imponerende. Det er ikke bare det fysiske, å komme seg opp, som er viktig. Det er viktig å lære seg å bli selvstendig igjen, men man skal også klare å komme seg opp igjen psykisk. På Bakke er det et stort tverrfaglig team, leger, kjøkkenpersonale, sykepleiere, helsefagarbeidere, renholdere, fysioterapeuter, sekretærer, vaktmester. Jeg har helt sikkert glemt endel yrkesgrupper, men det var flott å se hvordan absolutt alle samarbeidet så tett og hvor viktig dette samarbeidet er for å få til en helhetlig behandling av pasienten.

NKI Nettstudent - praksis

Jeg er så utrolig takknemlig over å ha fått lov til å observere pasienter og ansatte på Bakke. Arbeidskulturen på Bakke er virkelig helt unik, jeg kommer til å ta det med meg for resten av livet. Det er en så genuin respekt for medmennesker på alle plan. Alle er like viktige, alle bidrar til en god stemning, alle har et ansvar for hvordan livet skal bli både for en selv og for andre. Alle er så involvert, ikke bare de ansatte, men også pasientene selv. Sånn vil jeg også ha det på min framtidige arbeidsplass!

NKI Nettstudent - praksis

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk