Hopp til hovedinnholdet
27. oktober 2017

En dag i livet, som nettstudent

Klokken er 6:20 og alarmen ringer. Etter et par klikk på snooze-funksjonen er det opp å starte dagen. Jeg liker å begynne hver dag med to ting jeg synes er veldig viktig. 

Marius Alexander Winsjansen

NKI nettstudent

En dag i livet, som nettstudent

Den første er å få kroppen i gang med litt mosjon. Jeg har en liten dverghund, så jeg liker å gå en litt lang tur på morgenen. Det er ikke snakk om noen stor treningsøkt, men noe som får kroppen til å våkne litt opp. Den andre er og bli ferdig med alt annet av oppgaver før jeg setter meg ned for å studere. Jeg mener det er viktig med ro når man skal studere, og derfor ikke ha noe annet liggende i baktankene.

Jeg pleier å tenke, "et ryddig skrivebord, gir et ryddig arbeid!" Jeg passer alltid på at jeg har det rent og pent rundt meg.

Jeg starter hver mandag med å planlegge resten av uken. "Hva skal jeg studere de forskjellige dagene"? "Når skal jeg være ferdig med en innlevering"? Slike ting er viktig så man ikke ender med å ta på seg hverken for lite, eller for mye arbeid hver uke. Jeg setter strenge regler for meg selv som passer på at jeg ikke blir distrahert. Ingen TV eller Facebook før klokken halv fire. Men jeg har også regler som inspirerer meg. Klokken 11 til 12 er det lunsj og da kan jeg gjøre hva det enn måtte passe meg.

Jeg er som regel på plass foran datamaskinen rundt klokken 8-9, og studerer frem til halv fire. Jeg pleier å forholde meg til to forskjellige fag om dagen, ett før lunsj og ett etter lunsj. Jeg tenker at det er viktig med litt variasjon, så ting ikke blir kjedelig og langsomt i lengden.

Jeg har som en regel at jeg skal fullføre minst en innlevering i uken, men om det skulle være tid så gjør jeg to. Om jeg skulle henge litt etter og ikke være ferdig med alt på ukeplanen når fredagen er over, venter jeg til neste uke med å ta det igjen så langt det lar seg gjøre. Det er viktig at når det er helg, er det helg. Jeg mener nemlig at det er viktig å gi seg selv ros og belønninger om man skal klare seg som nettstudent.

Når klokken er halv fire, lukker jeg bøkene for dagen, setter meg velfortjent foran TV-en og slapper av.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk