Hopp til hovedinnholdet
27. februar 2017

Endelig praktiske kurs

Det er noe med det å komme i gang med de praktiske kursene. Endelig begynne å bruke det man lærer teoretisk.

Student hos NKI

Teori og praksis stemmer jo ikke alltid helt over ens. Tidligere var jeg litt småredd for å lære meg nye datasystemer, jeg syns det var vanskelig og var helt sikker på at jeg absolutt ikke forsto meg på datamaskiner. Men etter å ha vært borti litt forskjellige systemer opp igjennom årene, så er det ikke så skummelt som man tror, datakurs i nye systemer er faktisk ganske moro om man bare går inn for det. NKI samarbeider med noen forskjellige eksterne kursholdere også, blant annet Cefalon. Cefalon er et datterselskap av Lenas HelsePersonell. På Cefalon er jeg i gang med min praktiske undervisning. Her er det ikke bare studenter, men også ferdig utdannet helsepersonell som kanskje trenger en oppfriskning eller som skal lære seg noe nytt. Denne gangen et datasystem som blir mer og mer vanlig i de private helseforetakene, System X.  

Vi møtte en veldig engasjert foreleser, Henrik Koren fra Hove Medical Systems, som kjente systemet ut og inn, noe som er alfa og omega når man skal lære noe, nemlig at foreleser vet hva han eller hun snakker om! Sånn har tidligere kurs jeg harhar tatt gjennom Cefalon også vært, kunnskapsrike kursholdere som engasjerer og utfordrer oss som deltakere. Vi får prøve selv, dumme spørsmål finnes ikke og foreleseren kan komme med mange eksempler fra virkeligheten. Spennende!!! 

Mitt største problem på disse kursene er faktisk å rote seg gjennom Oslo i rushtrafikk, for deretter å prøve å finne seg parkering. Eller parkering finner man jo alltids, men det skal jo helst ikke koste halve årslønna å stå der noen timer. Heldige meg klarte å finne en gratis parkeringsplass, riktignok måtte jeg gå innmari langt og fikk gnagsår under foten, men litt svinn får man tåle! Verre var det at GPS’en min sviktet på vei ut av Oslo og jeg rota meg grundig bort. Etter litt kjøring opp og ned og att og fram havnet jeg midt i køen ved Oslo S omtrent, pulsen slo og stressnivået steg til betydelige høyder, men jeg klarte å komme meg ut av byen uten å kræsje med noen og uten å få hjerteinfarkt. Neste gang blir det tog!!! 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk