Hopp til hovedinnholdet
20. april 2018

Forberedelse til eksamen

Jeg heter Priscila. Jeg kommer fra Brasil, er 34 år og går på Arbeidslederskolen. Nå er det mindre enn en måned igjen til eksamensperioden, og jeg bestemte meg for å lage en plan for å være godt forberedt.

NKI nettstudent, Priscilla

Student hos NKI

NKI nettstudent, Pricila

Jeg har brukt mye tid på kommunikasjonsfag og bestemte meg i siste liten for å ta økonomi i tillegg. Derfor var det viktig å lage en plan for å sørge for at jeg rekker alt. Nå i påsken lagde jeg en plan over resten av semesteret, skrev den ut og hang den på veggen rett foran meg og pc-en. Jeg trodde at jeg hadde dårlig tid, men i følge planen klarer jeg å bli ferdig med faget i god tid før eksamen.

Her kan du se hvordan jeg har satt opp planen min. Plannen finner du på NKI «Studietips – Fagskole».

Når du setter opp en plan, har du en guide du kan følge der du lett ser hva som skal gjøres til enhver tid. Prøv å holde deg til planen så godt det går. Noen ganger tar en oppgave kortere eller lengre tid enn du hadde planlagt. Da kan du justere planen slik at du kommer på riktig spor igjen.  For min del har det vært vanskelig å beregne tidsbruk fordi jeg lærer meg norsk samtidig som jeg studerer. Det å studere på fremmedspråk er en veldig stor utfordring. Gjennom å følge og oppdatere planen underveis, sørger jeg for at jeg når målene mine til riktig tid og at jeg blir ferdig til eksamen

Noen ganger synes jeg at det er tungt å jobbe fulltid, vaske/rydde hus, lage mat, studere, å ha mann og hele pakka. Da blir jeg mindre produktiv, og alt stopper opp. Når du synes at du har ikke vært produktiv – ta en pause! Gå en tur, ta en dusj, se morsomme videoer på YouTube, se på en film, «take a nap», treff en venn… Slapp av! Det hjelper ofte å få tankene vekk fra studiene og fylle på med ny energi. Når du føler deg bedre, fortsett fra der du tok pause.  Husk at du ikke er alene, og at for å lykkes må du ha fokus!

Lykke til med eksamen! :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk