Hopp til hovedinnholdet
19. februar 2018

Fra Norge til Danmark

Et nytt år byr på nye muligheter, og denne gangen med enda flere enn før.

Marius Alexander Winsjansen

NKI nettstudent

Nettstudent, Marius

Jeg har et spennende år i vente. Med en ny utdanning i gang i Danmark blir det et innholdsrikt, nytt år for meg. Men hvordan kom jeg hit?

Det hele startet da jeg begynte på NKI Nettstudier for å ta opp Generel Studiekompentanse våren 2017. Jeg hadde akkurat flyttet til Danmark for å bo med min forlovede, og takket være NKI hadde jeg muligheten til dette, gjennom å studere på nett i utlandet.

Jeg utnyttet denne muligheten til å integrere meg i Danmark. Jeg studerte i mitt eget tempo fra "kontoret mitt" hjemme, og fikk derfor en fleksibel timeplan som gjorde det mulig å planlegge reiser rundt om i landet. Jeg kan ikke tenke meg et mer lærerikt år enn det å ta studier i utlandet, selv om det er på nett fra en skole hjemme. Jeg fikk et helt nytt perspektiv, og ikke minst, en helt annen inspirasjon til studiet mitt, kontra det å sitte hjemme i leiligheten min i Norge.

Jeg kunne endelig si meg ferdig med utdanningen i desember. Etter 3 uker med hele 10 (vellykkede) eksamener var det på tide å ta en velfortjent juleferie. Jeg reiste hjem til Norge hvor jeg fikk muligheten til å slappe helt av før det nye året stod for døren.

"Goodbye Norway"

Nettstudent, Marius

I begynnelsen av januar reiste jeg tilbake til Danmark. Med sommerfugler i magen og litt nervøsitet, gjorde jeg meg klar til å starte på min helt nye danske utdanning.

Digital Media, på Roskilde Tekniske Skole var mitt neste stopp. Jeg startet i midten av januar på en helt ny utdanning, i et annet land, med et helt annet undervisningsspråk. Utdanningen går ut på web programmering og 3d, samt design og redigering. Jeg har nokså god erfaring med dette fra tidligere, så jeg hadde et godt utgangspunkt.

Jeg har nå gått her i snart en måned, og kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg takler den danske undervisningen helt uten problemer. Det er mye takket være min fleksible timeplan igjennom utdanningen på NKI i fjor, som gjorde det mulig for meg å gå på dansk språkundervisning ved siden av.

I juni skal jeg ut i praksis. Praksisperioden er 2 og et halvt år, og etter det skal jeg opp til svenneprøve.

Jeg gleder meg masse til å utvikle meg i dette nye landet, og til alle de utfordringene det måtte bringe.

Jeg vil takke NKI for muligheten til å blogge igjennom året. Det har gjort hele utdanningen mer inspirerende, men nå er det dessverre over og ut for meg.

Jeg anbefaler alle og enhver som leser dette å vurdere nettstudier. Jeg hadde ikke vært her jeg er i dag uten det.

Jeg har nå seilt til Danmark for å bli. For dere vet jo hva de sier:

- Det er deilig å være norsk, i Danmark.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk