Hopp til hovedinnholdet
25. oktober 2017

Hvordan jeg jobber med studiene

Det å jobbe med de ulike studieenhetene innen en utdanning kan være svært krevende, man får ofte tanker som «hvor skal jeg begynne?», og en følelse av alt faller i et stort kaos når man ser alt man skal gjennom på et skoleår eller ett semester.

Hvordan jeg jobber med studiene

Derfor vil jeg gjerne dele med dere hvordan jeg legger opp min studiehverdag og hvordan jeg jobber med de ulike studieenhetene! :)

Jeg studerer helsesekretær VG3, og har derfor tre ulike fag (helsefremmende, kommunikasjon og yrkesutøvelse). Dette er forskjellige fag, men henger samtidig tett sammen. Mange dager får jeg også en liten «kaos» følelse i hodet der jeg er svært usikker på om jeg jobber på rett vis og om jeg får med meg alt av pensum som jeg skal gjennom, men jeg har lært meg til å bruke svært god tid på hvert emne, for og deretter ta en pause etter hvert emne. For eksempel, nå er jeg nettopp ferdig med studieenheten som innebærer hjerte- og karsykdommer i faget helsefremmende. Dette emnet hadde fem ulike enheter som ligger inne på nettskolen (samt lenker til NDLA og andre nettsteder.) Her vil jeg da altså dele min egen «oppskrift» på hvordan jeg jobber med studiet og de ulike emnene!

1. Skriv notater!
Først og fremst begynner jeg med de ulike emnene som ligger på NKI sine sider og de nettstedene som er lagt ved. Jeg skriver ned de notatene som er viktigst og som forklarer hva pensumet går ut på. Jeg skriver alltid notater først fra nettsidene, deretter skriver jeg notater fra læreboka.

2. High-Lightning
Etter å ha skrevet notater, tar jeg gjerne og leser over disse for å forsikre meg at jeg selv skjønner hva jeg har skrevet ned. Ut ifra det, tar jeg og markerer med tusj, viktige ord eller setninger, som kommer frem i notatene mine.

3. Begrep
Jeg tar alltid og skriver ned de begrepene jeg finner (mest fra selve læreboka) Dette lager jeg en egen side til etter notatene, der jeg skriver svaret bak hvert begrep. Disse begrepene er også noe jeg øver på dersom det er noen jeg ikke kan fra før.

4. Gjør øvingsoppgaver
Når jeg har jobbet meg gjennom hvert emne og kapittel i læreboka, gjør jeg alltid oppgavene fra nettstedet og oppgavene fra boka. Dette er flott læring for meg og jeg kommer alltid over ny informasjon, som jeg rett å slett ikke har lagt merke til tidligere! :) 
I tillegg vil jeg nevne at jeg faktisk bruker veldig god tid på hvert emne, og dette er noe jeg selv føler er svært viktig for å få gode resultater og for å faktisk lære meg pensum. Jeg har også en liten «plan» der jeg jobber bare med ett emne om gangen, og når jeg er ferdig med dette emne, legger jeg det bort og begynner på et nytt fag. Dette gir meg en fin rytme og kontroll over studiene. Jeg planlegger også hver dag/kveld hva jeg skal starte opp med på neste skoledag! Jeg håper dette kan være til hjelp for noen av dere andre, det har i hvert fall hjulpet MEG til å bli en strukturert nettstudent :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk