Hopp til hovedinnholdet
20. desember 2016

Idas studiehverdag

Hei! Jeg heter Ida, er 20 år gammel og er student hos NKI. Jeg har tidligere gått studiespesialiserende på videregående skole, for så å gå ett semester på HINT. Dette tok jeg fordi jeg ikke kom inn på det jeg ville, og var egentlig ganske så desperat på å gjøre noe. Det gikk greit i starten men endte med at jeg sluttet etter ett semester. Det var rett og slett bortkastet. Jeg var max skolelei og klarte ikke tanken på skole, prøver, frister osv.

Men jeg måtte jo ha en utdanning, jeg ville ikke sitte i kassa på kiwi heller (ikke stygt ment, noen må jo jobbe der også, men helst ikke meg).

Jeg begynte å se på mulighetene mine, og fikk høre om NKI. Jeg leste meg opp og valgte at jeg skulle ta opp helse og oppvekst, for så gå 2. året barne- og ungdomsarbeider. På dette viset kunne jeg begynne som lærling, komme meg ut i jobb, få et fagbrev, en utdanning som jeg bestandig kan gå tilbake til, få livet på rett kjør og få en trygg og fast jobb. Alt dette uten frister for innleveringer, uten prøver og uten oppmøte i et klasserom. Eneste fristene man må forholde seg til er eksamen, og så lenge man blir ferdig med innleveringene til eksamen, har du fått gjennomgått alt stoffet, og er derfor klar for eksamen. Alt dette tar du i ditt eget tempo.

Nå har jeg gjort ferdig 1. året helse og oppvekst, dette tok jeg på et halvt år. Jeg begynte i januar 2016 og tok eksamen våren 2016, for så å begynne på 2. året barne- og ungdomsarbeider i august 2016. Jeg skulle ta eksamen i desember, men rotet til oppmeldingen, så jeg må derfor vente til våren 2017 med å ta de siste eksamenene mine.

NKI er også godkjent for lån i Lånekassen, noe som gjør det lettere for meg å få støtte for å gå skole, eller for å evt ta opp fag. Når noe er ordnet så bra som på denne måten, så kan alle melde seg opp hos NKI. Gravide som ikke vil gå skole, småbarnsmødre og til og med voksne. Dette er et supert tilbud som gjelder for alle, og gjør alt mye enklere hos de som står litt fast når det kommer til jobb, skole og utdanning.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk