Hopp til hovedinnholdet
7. desember 2017

Jeg er nesten ved målstreken

Julen er rett rundt hjørnet og for mange er dette en tid for avslapning, men ikke for meg. Jeg har hele 10 eksamener jeg må bli ferdig med før jeg kan senke skuldrene, men hvordan skal jeg klare dette?

Marius Alexander Winsjansen

NKI nettstudent

Blogginnelgg om fra NKI nettstudent

Jeg har en plan.

I januar startet jeg mitt ett-års-løp for å oppnå generell studiekompetanse, og jeg er nesten ved målstreken. Det er nå på tide at jeg endelig viser hva jeg har lært, og at jeg har fulgt med i «timene». Jeg må si at det ikke er for alle, og ta opp så mye på et år, men med en god strategi kan det faktisk la seg gjøre.

Med en forsiktig fordeling og prioritering av pensumet i de forskjellige fagene igjennom året, viste det seg at jeg til og med hadde en god del tid til overs. Jeg brukte denne på å kartlegge alle lærebøkene mine, slik at jeg enkelt kunne finne frem til stoff under eksamen. Husk at på de fleste eksamener kan du ha med deg læreboken, så post-it lapper er din bestevenn.

Jeg brukte også mye tid på å lese om de forskjellige eksamene på nett. Det finnes mange gode forumer, hvor andre som har hatt de samme eksamene, skriver litt om deres erfaringer. Til og med sensorer kommer med innspill noen ganger. Jeg så også noen videoer som repeterte store temaer i pensumet, noe som var en veldig kurant måte å friske opp hukommelsen på før eksamen.

IKKE stress

Det viktigste rådet jeg har til de som nærmer seg eksamen, enten det er en uke eller bare en dag igjen, IKKE stress og ikke slit ut hjernen med pugging de siste timene før du skal opp til eksamen. Om du har arbeidet som du skal hele året kommer alt til å gå fint, bruk heller tiden på å slappe av så du ikke er helt utslitt før du begynner.

Og husk at det er ingen grunn til å være bekymret. Sensor vil at du skal stå like mye som deg, og skulle du til all formodning ikke stå kan du alltids prøve til neste semester igjen.

Lykke til med eksamener, og ikke minst…..God jul.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk