Hopp til hovedinnholdet
4. desember 2017

Jul, termin og studier

Nå er vi endelig kommet til desember. Vinteren og julen begynner å snike seg inn på oss for fullt. For meg, betyr denne måneden fram til jul, ekstra hard jobbing med studier, samt forberedelse til familieforøkelse.

NKI nettstudent, Kine Emilie

Vi går inn i en måned som gir ekstra spenning for både store og små, både med juleforberedelser og eksamenstid for noen av dere studenter. Jeg skal ikke ta noen eksamener denne julen. Mitt mål er å fullføre så langt jeg rekker, før den lille flytter inn og vi blir en familie på fire.

Tanken på å skulle ta hånd om en nyfødt baby og en gutt på 4 år samtidig, mens jeg må fullføre studieløpet, kan føles litt skremmende. Men kan være svært læringsrikt og ikke minst spennende. Jeg ser virkelig fram til å kunne dele denne tiden med familien min og kjenne på en følelse av å kunne fullføre noe jeg virkelig vil! 

Både det å ha barn fra før og å vente barn under et studieløp, ser jeg ikke i det hele tatt på som en hindring. Selvfølgelig kreves det ekstra selvdisiplin og planlegging i hverdagen, men det setter ingen grenser for at du kan komme dit du vil! Så lenge man klarer å sette av bare litt tid hver dag til skolejobbing, kommer man fortere i mål enn man skulle trodd! 

Så nå går dagene mine ekstra fort med tanke på at det bare er cirka 40 dager igjen til jeg har termin. Og jeg skal bli kjent med en ny hverdag som to-barns mor og student.

Så til alle dere mødre eller fedre der ute som har en gnist i dere som sier at dere vil studere eller skaffe dere ekstra kompetanse i deres yrke, så sier jeg: «Kjør på»! Det er ingen tid å miste og absolutt ingen hinder å bli student, samt være en forelder.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk