Hopp til hovedinnholdet
6. april 2018

Kamillas studiehverdag

Jeg heter Kamilla Ness Mannes, er 27 år gammel og studerer teknisk tegning på NKI samtidig som jeg jobber fast som vekter på ISPS havn. Jeg er bosatt i Sandeid med samboer og 2 små gutter på 3 og 1 år.

NKI nettstudent, Kamilla

Student hos NKI

NKI nettstudent, Kamilla

Jeg har tidligere studert frisør og interiør design, men valgte å ikke gå videre med dette da yrkene ikke virket noe særlig interessante. Jeg valgte egentlig kun studier for å studere noe i det hele tatt. Det var jo det man skulle gjøre, - studere, for så å komme seg ut i jobb. Jeg kan ikke si at dette resulterte i de beste karakterene, og det ble litt mer fravær enn hva jeg skulle likt å ha. Etter noen år i jobb som vekter kom jeg over studiet Teknisk tegner. Det virket utrolig spennende, men skulle jeg virkelig våge å hive meg på en ny utdanning nå som jeg i utgangspunktet allerede hadde en hektisk hverdag med småbarn og arbeid?

Det tok en del tenking til, men i mars 2017 begynte jeg studiene. Jeg har så lenge jeg kan huske vært nysgjerrig på bygninger, materialer og deres egenskaper, - så hvorfor ikke! En plass måtte jeg jo få utløp for de «plagsomme» spørsmålene som bl.a. samboeren min har måttet gjennomgå. - Hvorfor gjør man forskjellige materialvalg og hvordan blir bygninger tegnet? Det skadet heller ikke at det viste seg å være et ganske godt betalt yrke!

Grunnen for at jeg valgte NKI, stod mye på at jeg ikke ville reise bort for å studere og spesielt at jeg da kunne studere i eget tempo, noe som har mye å si for meg. På tidligere studier hadde jeg problemer med at jeg ofte «hang meg på» andre elever og ikke turte å be om hjelp når jeg slet. Dette resulterte i at jeg ofte ga opp om ting gikk for fort. En annen fordel for meg i NKI, er at jeg nå kan spørre om hjelp via internett når jeg trenger det, noe som har gjort det mye lettere for meg. Dette har gitt et veldig positivt utslag på resultatene mine, og har hjulpet meg mye med å holde motivasjonen min gående.

I denne bloggen vil jeg dele et ærlig innblikk i hvordan jeg opplever det å studere hos NKI i en travel hverdag, og mine erfaringer med nettstudier.  

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk