Hopp til hovedinnholdet
4. april 2017

KLAR, FERDIG, SÆREMNE!

Det er mye som skjer om dagen, etter informasjonsmøte om Norsk muntlig for privatister, fikk jeg vite at man skulle holde et særemne på cirka 10 minutter!!

Student hos NKI

En ting er å skrive det, en annen ting er å holde det uten å ha særlig med notater. Jeg fikk også vite at man kunne bruke PowerPoint. Uten å ha brukt det tidligere er det noe jeg har bestemt meg for å ha med under eksamen.

Jeg har lest svært lite bøker i mitt liv, så det har vært vanskelig å velge hvilke bøker jeg skal ta for meg, derfor begynte jeg å tenke på en problemstilling som kunne interessere meg først, og det første som kom opp for meg var kvinners rolle i samfunnet og generelt på 1800 tallet. Derfor har jeg valgt å presentere en fordypningsoppgave som tar for seg  «Et dukkehjem» av Henrik Ibsen og ” Forrådt” av Amalie Skram. Ettersom mine dager går i ett, har jeg hørt disse på e-bøker mens jeg har vært på jobb. Takk og pris for e-bøker i disse dager! Nå har jeg kommet meg gjennom begge bøkene, skrevet ned en presentasjon og jeg må nok lese den minst 1000 ganger for å kunne ta det muntlig. Dessuten er jo norsk et enormt tema, så nå er det bare å lese. Det er mange verk og tidsepoker som må gjennomgås. Dessuten så tar jeg i matte, naturfag og nynorsk samtidig. Går dette bra, så går allting bra!

Det er vanskelig å prioritere skolearbeid samtidig som man har to fantastiske barn som man gjerne vil være med 24/7 og en (les; flere) jobber som krever sitt.

Privatist kontoret gjennom fylkeskommunen har sendt ut tilbud om kurs i matte 2py, det blir en gang i uken cirka 12 uker og jeg skal på mitt første nå førstkommende tirsdag. Hurra! Det er rundt 200 elever som skal opp i matte 2py som privatist i min fylkeskommune i år, så jeg hadde veldig flaks med at jeg var så tidlig å melde meg opp til kurset og fikk plass. Det er helt supert å ta med seg ved siden av innleveringene jeg gjør gjennom NKI.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk