Hopp til hovedinnholdet
17. oktober 2017

Kombinasjonen av det å være lærling og ta studiekompetanse

Mitt navn er Mina, jeg er 19 år og bor i Fredrikstad. Jeg er lærling i Helsearbeiderfaget og jobber fulltid turnus i hjemmesykepleien. 

NKI student, Mina Sofie

NKI nettstudent

Mina Sofie Seim | NKI Nettstudier

Planen for min del har hele tiden vært å gå videre på høyskole, men jeg ønsket å bruke lærlingtiden på å tenke litt på hva jeg vil videre og utvikle meg. Jeg ville ta studiekompetanse ved siden av lærlingtiden for at jeg kunne ha muligheten til å studere videre etter denne perioden. 

Mitt møte med nettstudiene

Jeg begynte å studere hos NKI Nettstudier i september for ett år siden og denne reisen har vært over all forventning! Jeg meldte meg på nettstudier egentlig relativt spontant, og visste at det kom til å bli en tøff vei å gå. Det tok ikke lange tiden før jeg hadde funnet en god studieteknikk som fungerte for meg og studiene gikk av seg selv. Den gode studieteknikken for min del har resultert i gode karakterer og en stor motivasjons-boost for å jobbe godt videre. Det å jobbe turnus og ha varierte dager med kvelds- og tidligvakter, og har passet utmerket i sammenheng med nettstudiene. Jeg har sett på studiene som en liten slags jobb, og har jobbet godt med skole blant annet før kveldsvakter. Hele veien har det handlet om å være strukturert og planlegge uken med jobb og skole. Jeg har som regel satt av noen timer på formiddagen før jobb, hvor jeg skulle sette meg ned med skole. Når jeg har jobbet på denne måten har jeg fått gjort mye! Jeg har gjerne startet morgenen med å gå en liten tur for å få litt frisk luft, spist en god frokost, og så sette meg ned med skolearbeidet. Jeg har erfart at det er viktig å finne den studiemåten som passer for deg og din hverdag. Nå har høsten kommet og jeg er veldig klar for å ha to eksamener i november.

Videre planer

Nå har jeg i underkant av ett år igjen av læretiden min og ett år igjen av nettstudiene og planen videre er å komme inn på Lærerhøyskolen. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg valgte å gå denne veien og har/har hatt så flinke lærere som følger opp og gir gode tilbakemeldinger. Jeg gleder meg til å dele mine erfaringer og tips videre med dere!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk