Hopp til hovedinnholdet
20. desember 2016

Malins studiehverdag

Hei, jeg heter Malin og ser veldig frem til å dele litt av min hverdag som nettstudent!

Jeg er 26 år og er bosatt i Østfold.  Jeg har tidligere tatt ett fagbrev, men jeg ønsker nå å søke på høyskole ved første mulighet. Jeg fant raskt ut at jeg da trengte studiekompetanse for å få til dette og ettersom jeg tidligere har tatt ”kurset” pedagogisk assistent igjennom NKI, var ikke valget av nettskole vanskelig.

Student hos NKI

Grunnen er jo da selvfølgelig at jeg var veldig fornøyd første gang, god kommunikasjon med lærere og studieveileder, mye informasjon lett tilgjengelig, også var det veldig oversiktlig å finne frem på "Mine sider". Noe av det beste syntes jeg var den raske tilbakemeldingen som jeg fikk på innleveringene mine.

Nå er jeg godt i gang med studiekompetansen min og jeg har meldt meg opp til hele tre eksamener i november. Jeg er veldig spent på hvordan dette går, da jeg ikke husker så mye fra hvordan dette fungerer fra videregående. I ettermiddag skal jeg faktisk på eksamens møte for å få mer informasjon, og det ser jeg veldig frem til. Jeg liker godt å arbeide med innleveringene hjemmefra og har hittil fått mange gode karakterer og tilbakemeldinger fra lærerne, noe som gjør det ekstra gøy! Men jeg er likevel litt urolig for hvordan eksamenen vil gå ettersom jeg alltid har mange baller i luften på en gang. Ved siden av studiet har jeg to barn, på 3 og 4 år og jeg jobber 110 -140 % hver måned. Den største utfordringen min i hverdagen er tiden, jeg skulle gjort mye for å fått flere timer i døgnet. For å disponere tiden min på best mulig måte, setter jeg meg mål – både for dagen, uken, måneden og for hele studiet. Jeg har bestemt meg for å dele opp studiet mitt i to deler, halvparten av eksamenene nå i høst og resten til våren. Hvis jeg feiler så har jeg ett år til på meg, men hovedmålet er å bli ferdig innen juli 2017.

Det hadde vært veldig moro om noen ville fulgt meg på veien! For meg, så ble studiet gjennom NKI et naturlig valg, da jeg er helt avhengig av å kunne jobbe og tjene penger samtidig som jeg studerer, noe som fungerer kjempebra for meg!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk