Hopp til hovedinnholdet
20. desember 2016

Marits studiehverdag

Hei, jeg heter Marit, er 40 år og trebarnsmor. Valget om å studere på NKI var for meg enkelt. Skjebnen la litt andre planer enn jeg selv hadde gjort, brått var jeg i en situasjon der jeg måtte ha en ny karriere.

Student hos NKI

Jeg trengte en fleksibel løsning som kunne kombineres med det å ha tre barn på tre forskjellige skoler og som også var aktive i tre forskjellige idretter. Jeg måtte kunne sette av tid til å følge opp min egen behandling i forhold til en sviktende helse som tvang fram en omskolering, noe en vanlig skolehverdag ikke kunne ha gjort

Jeg startet mine studier høsten 2015, innen Helse- og oppvekstfag, VG1, programfag. Det var spennende å få informasjon om innlogging, bøker som kom i posten, føle at man virkelig var i gang! Jeg var supermotivert! Jeg skulle nilese hver dag, minst fire timer lesing, tre timer med oppgaveløsing! Minst!  

Det gikk ikke sånn.. Alle vet at man må være strukturert for å lese alene. Det visste jeg også. Strukturen var planlagt på forhånd, men det funket ikke sånn i praksis. Jeg måtte følge et barn til skolen, så var det et møte på NAV, så var det en time hos legen, så kom barna hjem fra skolen, så var det et møte igjen, middag, ungene skulle på trening - og brått så var hele dagen vekk uten at jeg har fått åpnet en eneste bok eller sett på en eneste oppgave!

Strukturen måtte på plass. Sakte men sikkert fikk jeg til en rutine der jeg sto opp sammen med ungene, ordnet frokost og fikk dem avsted i relativ orden, en kopp kaffe til meg selv i fred og ro, også startet min skoledag. Jeg er ikke sånn som kan lese bare en gang. Jeg måtte lese, gå igjennom oppgaver, lese igjen og deretter gi meg i kast med innleveringer til slutt. Motivasjonen var ikke alltid på topp, men etterhvert satt rutinene og jeg kom i mål med innleveringer før eksamener.

Jeg var fryktelig nervøs, det var så lenge siden forrige eksamen! Men det gikk bra, jeg besto med glans, på nyåret 2016 kom jeg i gang med Helseservicefag VG2, det gikk også bra, og nå i høst startet jeg mitt siste skoleår, Helsesekretær VG3. Nå skal jeg også ha praktiske kurs og ut i praksis, noe jeg skal skrive om senere.

Vi sees! :-)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk