Hopp til hovedinnholdet
9. november 2017

Motivasjons-boost

Som din medstudent ønsker jeg å gi dere en liten «motivasjons-boost»! Ja, jeg er klar over at det finnes utallige gode råd og tips på hvordan man skal holde motivasjonen oppe, men dessverre er det ikke alltid så lett i praksis! Så fra en nettstudent til en annen, her er mine «motivasjons-booster».

NKI nettstudent, Kine Emilie

Hvordan holder jeg fokus og motivasjonen oppe, i en hverdag fylt med småbarn, husarbeid og studier? Under har jeg skrevet punkter som viser mine motivasjons-booster, og håper at dette kan være nyttig for mange av dere! :)

1. Familien min!
Familien min er den største boosten jeg har til å fullføre dette skoleåret! Jeg kan trygt si at de står for mesteparten av det som driver meg for å jobbe hardt hver eneste dag og få gode resultater. Jeg ønsker å skape en god og trygg framtid for meg og familien min.

2. Lag en timeplan og følg den!
Siden jeg begynt å studere hos NKI har jeg stått opp kl syv. En tidlig start på dagen fungerer supert for meg. Det å ha en god rutine hver dag gir meg mye energi og ikke minst tid til å gjøre unna mye skolearbeid på dagtid, slik at jeg kan ta fri utover dagen/kvelden. Det hjelper meg å holde fokus! Jeg jobber mandag til fredag og tar fri lørdag og søndag. Det er jo også viktig å ta en pause og ha litt fri!
4. Trening og kosthold
Jeg har alltid vært glad i fysisk aktivitet, så for meg er dette en svært viktig boost for å fullføre en skoledag. Jeg trente mye før jeg ble gravid, men nå som jeg er gravid igjen prøver jeg å være i fysisk aktivitet 3-4 ganger i uken. Dette gir meg mye overskudd, selvtillit og energi til å fortsette med en skoledag hjemme! I tillegg til at jeg holder et variert og sunt kosthold, har dette mye å si for hvordan jeg presterer. Fysisk aktivitet er absolutt et pluss for motivasjon og prestasjon.

5. Husk å ta pauser, og lag en timeplan som fungerer for deg!
Det er lettere sagt enn gjort! Jeg har laget en helt enkel timeplan som fungerer bra for meg. Jeg bestemmer hvor mye fagstoff jeg skal gjennom i hvert fag, og lager en liten liste på hva jeg eventuelt skal fortsette med dagen etterpå. Det å være rutinert er svært viktig som nettstudent, men for meg har det også skapt motivasjon. Jeg er nødt til å ha en ryddig plan over hva jeg skal gjøre for å unngå rot og for å hjelpe meg til å ha en strukturert og effekt studiedag.

6. Lag deg en liste på hvorfor du vil fullføre
Det å tenke over hvorfor du faktisk meldte deg opp som nettstudent er veldig viktig, aldri glem hvorfor du ønsket å fullføre din utdanning og få din fremtid.  Min liste er ikke svært lang, men inneholder de viktigste grunnene til at jeg er motivert til å fullføre, og det er nettopp disse tingene jeg tenker på når jeg kjenner motivasjonen ligger langt nede:

  • Bli ferdigutdannet og få meg en yrkestittel
  • Skape trygge økonomiske rammer for meg og min familie
  • Få en fast inntekt, slik at jeg har mer mulighet til å bidra og spare til de tingene som er viktig

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk