Hopp til hovedinnholdet
9. juni 2017

Motivasjooooooon.....

Det er bare uker igjen til eksamen, og jeg sliter med motivasjonen! Huset ser ut som et middels katastrofeområde, eller ikke middels, det er totale kaos.

Student hos NKI

NKI nettstudent, student motivasjon

Takk og lov at jeg nå begynner å få store barn som klarer seg mye selv. Ellers er muligheten stor for at det hadde blitt dårlig med mat og vel alt annet faktisk akkurat nå. Jeg har mye å lese og ordne med til vanlig også, men nå som eksamenstrollet henger over hodet på meg, så er jeg virkelig borte vekk både fysisk og mentalt. Mellomste barnet har siste året på ungdomsskolen nå, og sitter med sitt eget eksamenstroll, hun vet fortsatt ikke hva hun kommer opp i og gruer seg for alt mulig. Jeg vet heldigvis hvilke fag jeg kommer opp i, men ikke hvilke emner, så jeg må også være forberedt på alt.

Privatist i Helsesekretær

Vi som går opp som privatister i «Helsesekretær», får de samme oppgavene på teorieksamen, men de praktisk-muntlige eksamener er mer omfattende for oss enn for de vanlige studenter fra den offentlige skolen. Det er rett og slett fordi myndighetene vil forsikre seg om at vi faktisk kan det vi skal ut og praktisere. I den offentlige skolen får jo elevene opplæring i blodprøvetaking, EKG, spirometri osv. allerede fra tidlig i skoleforløpet, mens enkelte privatister kanskje ikke har klart å skaffe seg praktisk erfaring i det hele tatt. Den teoretiske delen på NKI er fullgod i forhold til all annen offentlig skole, men man må selv sørge for å skaffe seg nødvendig praksis. Og praksis ER nødvendig! Man MÅ ha praksis for å kunne gå ut og gjøre en god jobb i helsevesenet.

Jeg har total krisemaksimering i hjernen akkurat nå

Tenk om jeg stryker? Tenk om jeg står, men får en skikkelig dårlig karakter? Tenk om jeg får en skikkelig god karakter og så klarer jeg ikke leve opp til det hos en ny arbeidsgiver? Tenk om jeg får superkarakterer, men at jeg ikke får jobb? Tenk om jeg får bare dårlige karakterer og aldri får jobb i hele mitt liv. Tenk om alt har vært helt bortkastet? Det har gått kjempebra på alle de andre eksamener, men dette er de aller siste eksamener, og så må jeg slippe taket i livbøyen som NAV og NKI har vært. Da står jeg brått på helt egne ben.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk