Hopp til hovedinnholdet
21. desember 2017

Når tiden løper ut

Som student er det ikke uvanlig å føle at tiden løper fra en. Man kommer til et visst punkt i skolehverdagen der man føler at man rett og slett står fast, og ikke kommer seg videre. Man får tanker som kan være skremmende og som gir en stor usikkerhet på hvordan man skal komme seg ut av denne klemma. Og hvordan man kan få opp motet til å fortsette med jobbingen.

Når tiden løper ut

Dette er noe jeg har opplevd utallige ganger – ja helt ned i ungdomsskolealder! Og jeg tviler på at jeg er den eneste som har slike tanker. Som sagt så er jo ikke dette noe uvanlig fenomen, det er heller ikke bare studenter som kan oppleve et slikt press og nedgangsfølelse. Denne følelsen er jeg sikker på at mange kjenner både i jobbsammenheng og på privatgrunn, men det viktigste er å kjenne seg selv og fortsette med veien videre enn å stoppe helt opp!

Jeg har hatt et utrolig bra semester dette skoleåret hos NKI. Jeg har vært full av pågangsmot, inspirasjon og en enorm styrke til å fullføre! Men denne skremmende følelsen av å «stå fast» har jeg i den siste tiden begynt å kjenne litt på. Denne følelsen gir meg tanker som at «jeg ikke jobber bra nok» «Jeg klarer ikke å bli ferdig» og «Hvordan skal jeg klare en eksamen?» Slike tanker kan tære på humøret og gjøre det nesten skummelt å åpne læreboka for å studere videre. MEN det jeg har lært er at når disse tankene kommer, så går jeg gjennom det pensumet jeg har fulført og ser på alt arbeidet jeg har lagt ned i denne utdannelsen. Så kjenner jeg en stor lettelse. For det er faktisk ikke så ille som det kan kjennes ut til tider.

Jeg tviler på at jeg er eneste studenten hos NKI som har en slik følelse i kroppen fra tid til annen, derfor ville jeg dele dette med deg for å vise at man absolutt ikke er alene i slike situasjoner! Jeg har lært at det er viktig å stole på seg selv, finne ny inspirasjon og pågangsmot, og alltid huske hvorfor man ville begynne eller fortsette å studere!

Jeg har valgt å fokusere på å bare nyte tiden dette året som nettstudent! Det er jo utrolig lærerikt og man lærer å bli svært selvstendig og bør være stolt over hva man har gjennomført og å tenke på hvilke fantastiske utfordringer man skal oppnå i framtiden!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk