Hopp til hovedinnholdet
18. september 2017

Nettstudier – perfekt for meg

Jeg heter Kine Emilie, jeg er 22 år og bor i Nord-Trøndelag. Jeg er småbarnsmor, og studerer Helsesektretær Vg3 på nett. Jeg vil gjerne dele med dere andre studenter, eller dere som vurderer å studere på nett, hvorfor jeg valgt nettstudier og mine erfaringer gjennom de skoledagene jeg har hatt så langt.

NKI student, Kine Emilie Johnsen

Usikkerhet for å starte på nettstudier
Jeg kan først og fremst starte med å si at jeg var litt «redd» for å starte på nettstudier, siden jeg fikk høre av «alle sammen» at dette er noe helt annerledes enn vanlig skolegang, der du har alt av ansvar selv og trenger svært mye disiplin for å fullføre studiet. Alt i alt, så var mange jeg snakket med om ideen å starte på nettstudier litt fordomsfulle (på grunn av at de faktisk ikke hadde lest seg opp og sjekket hvordan dette foregår).

Så klart var jeg bekymret om dette var et dårlig valg, men jeg hadde egentlig bestemt meg i begynnelsen av siste skoleår da jeg gikk helseservicefag vg2 ved videregående, at jeg skulle fullføre med nettstudier. Og det er jo absolutt ikke rart å føle på en slik usikkerhet når man skal begi seg ut på noe nytt, denne følelsen får man uansett om man skal ut i ny jobb, bytte skole, flytte eller møte nye mennesker men det handler om å gjøre det man føler er rett for seg selv!

Hvorfor jeg bestemte meg
Jeg valgte NKI på grunn av at jeg rett og slett var skolelei og følte meg for «gammel» for vanlig VGS undervisning. I tillegg følte jeg at jeg kunne bruke dagene mer effektivt enn det jeg fikk muligheten til tidligere.

Jeg har hatt pause fra utdanningen på grunn av at jeg ble mamma til verdens fineste lille gutt og måtte derfor ta igjen VGS litt senere. På skolen hadde jeg mye motivasjon til å fullføre for å få en utdanning og jobb, men kjente at det å sitte i et klasserom å være tilstede i et miljø som ikke passet meg i det heletatt ble for tungt i lengden. Jeg ville fullføre mer på egne premisser og være mer selvstendig enn det jeg kunne være i et «ordinært» utdanningsløp.

Nå er jeg også gravid igjen og har termin i desember, men dette er absolutt ingen hinder for å fullføre studiet ved NKI. Jeg må bare legge en mer detaljert plan framover, og det betyr at jeg kan fullføre studiet i løpet av neste år for å så bli ferdig utdannet og skaffe meg jobb.

Angrer absolutt ikke
Nå har jeg vært student hos NKI siden slutten av juli, og jeg angrer ikke ett eneste sekund! Jeg har ofte tenkt at jeg angrer meg for at jeg ikke tok tak i denne muligheten tidligere enn det jeg gjorde!

Jeg har kommet godt i gang med lesing, jobbing med ulike fag og innsendinger (med svært gode tilbakemeldinger som jeg er kjempefornøyd med). Lærerne og studieveilederne er svært dyktige og gir meg gode kommentarer på innleveringer, slik at det er lett å forstå hvordan jeg kan bli bedre i diverse emner, og hva som er godt gjort. I tillegg får jeg raskt svar på det jeg lurer på, om det dreier seg om fag eller andre ting som har med studiet å gjøre. 

Bestem min egen hverdag

Nettstudier passer inn i min travel hverdag som småbarnsmor. Jeg får muligheten til å bestemme over egen hverdag (og dette er et stort pluss i en hverdag som er preget av småbarn, husarbeid og andre plikter). Jeg har mer tid nå enn før til alt jeg vil få gjort i løpet av en dag, og jeg må ikke «velge» bort det ene eller det andre. Jeg får legge opp hverdagen min selv, og kan stå opp om morgenen og jobbe med skole på dagtid, eller velge å ta «kveldsskole» alt er opp til meg selv og jeg gleder meg stort til fortsettelsen!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk