Hopp til hovedinnholdet
20. mars 2017

Praksisplass

Jeg har oppdaget noe som jeg gjerne vil dele med deg som skal ta denne utdanningen som privatist, og det er følgende...

Student hos NKI

... let etter praksisplass tidlig! Jeg trodde jeg var litt lur og ville begynne med litt teori på høsten, deretter ta de praktiske kursene også ut i praksis rundt årsskiftet. Det var i og for seg en god plan, hadde det ikke vært for at elevene ved de offentlige helsesekretærlinjene også skal ut i praksis ved årsskiftet og dermed har mange steder allerede fullt opp. Begynn å lete etter en praksisplass så fort du begynner å studere. Alt ser helt annerledes ut i virkeligheten enn det det gjorde på papiret, og kunnskapen man får på de praktiske kursene sitter ikke «i fingrene» etter bare noen kvelder. Nesten alle legekontor i området her hadde allerede tatt inn elever, og var fullbooket, men jeg hadde kjempeflaks og fikk lov å hospitere på mitt lokale sykehus på laboratoriet. Der gjør de ikke stort annet enn å ta blodprøver og jeg har fått utrolig mye mer erfaring på veldig kort tid. Alle mulige pasienter kommer og går, og jeg får se ting man vanligvis ikke ser på legekontorer eller på et kurs.

Praksis er viktig når man driver og utdanner seg til et yrke der man ikke har så mye erfaring fra før av. Det er lett nok og sitte og lese og tro at man skjønner det man leser, men når man skal vise hva man kan, så er det ikke sikkert at det var så lett likevel.  

Min utdanning fører fram mot en autorisasjon som helsesekretær. Teorien jeg får gjennom NKI er den samme som på teorien det undervises i på den offentlige videregående skole. Merkelig nok, så er det faktisk ikke krav om praksis for helsesekretærer, jeg kan faktisk gå opp til eksamen uten en eneste time praksis. Består jeg, så kan jeg søke om autorisasjon og få tittelen «Helsesekretær» og søke på jobb. Uten å så mye som å ha tatt i et blodprøveglass.
Sannsynligheten for at jeg består eksamen uten praksis heldigvis forsvinnende liten! Så jeg vil ha mest mulig praksis i god tid før eksamen og før jeg skal ut i jobb. Men mer praksis må til, jeg er spent på hvor jeg får praksis neste gang. 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk