Hopp til hovedinnholdet
14. mars 2018

Priscilas studiehverdag

Mitt navn er Priscila. Jeg er fra Brasil, er 34 år og har bodd i Norge i 5 år. Jeg er nettstudent hos NKI. 

NKI nettstudent, Priscila

Jeg har en bachelor i Psykologi fra Brasil. I Norge har jeg fått godkjent 1,5 år av bachelorgraden min. Det var derfor vanskelig å finne en jobb der jeg kunne bruke utdanningen min. Etter noen år i Norge hadde jeg behov for å utvikle meg, men jeg visste ikke hva jeg ville gjøre. Fordi jeg jobber i en klesbutikk, hadde jeg tenkt å utdanne meg innen salg eller mote og styling. Disse studiene var dessverre ikke tilgjengelig hos NKI, derfor gikk jeg over til plan B, Arbeidslederskolen.

Hvorfor NKI?

NKIs fagskoleutdanninger er godkjent for lån i Lånekassen og min utdanning, Arbeidslederskolen, er NOKUT-godkjent som fagskoleutdanning og gir 30 fagskolepoeng. Det betyr at jeg får utdanningen godkjent i Brasil, om jeg en dag bestemmer meg for å reise tilbake dit.

Jeg startet utdanningen tidlig i oktober og det gikk greit. Det var spennende å studere hjemme ved siden av jobben. Motivasjon var på topp.  Endelig var jeg i gang! Jeg lagde ukeplan for å holde meg strukturert, og det klarte jeg frem til jeg fikk problemer på hjemmebane.

Jeg bestemte meg for å ta en pause fordi det ble for mye for meg med jobb, studier og problemer hjemme. Jeg visste ikke hvor lang pause jeg trengte. Jeg logget meg på, men motivasjonen var ikke der. Etter 3 måneder var motivasjonen endelig tilbake.

Nå er jeg tilbake og denne gangen er det er for å fullføre. Og jeg har fått meg en «partner in crime»! Hun var i samme situasjon som meg, og nå er vi god støtte for hverandre. Dette får meg til å tro at ingenting skjer ved en tilfeldighet.

Det er bedre å være 2 enn 1, fordi om man faller, kan den ene reise den andre opp igjen. Når man er alene, er det ingen som kan hjelpe deg opp. Her er mitt første tips: Finn noen du kan samarbeide med! Det blir lettere og morsommere! Jeg lover deg! Vi oppdaterer hverandre ofte, snakker med Video Chat 2-3 ganger i uken og skal ta 2 eksamener denne våren.

Nå har jeg fått muligheten til å blogge for NKI, og jeg gleder meg til å dele med dere hvordan jeg opplever mine nettstudier og vil utfordre meg selv på alle måter! :-)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk