Hopp til hovedinnholdet
11. juni 2018

Sommeren er en fin mulighet til å få relevant arbeidserfaring

Jeg heter Espen og studerer webdesign på NKI. Her er mine tips til hvordan du kan bruke sommeren til å booste fremtidig karriere.

NKI nettstudent, Espen

Student hos NKI

Sommerjobb

Nå som eksamenspresset roer seg og notatene pakkes bort, begynner mange å se etter en relevant sommerjobb. Det å bruke sommeren til å jobbe høres kanskje kjedelig ut, men en sommerjobb gir mange fordeler. Det blir stadig viktigere å få relevant erfaring på CV-en, og det er moro å få ta i bruk det man har lært på skolen ute i arbeidslivet. Det er kanskje i en sommerjobb man finner ut om studieretningen eller jobbvalget er riktig, og man blir litt bedre kjent med seg selv. 

Med en relevant sommerjobb vil du kunne fylle på CV-en med nyttig erfaring som du kan ta med inn i en eventuell jobb. Det er også en ypperlig arena for å knytte kontakter og bekjentskap som det er nyttig å ha med seg videre. Det kan faktisk hende at det er nettopp de 8 ukene i sommer som gir deg det lille fortrinnet som gjør at du ender opp med drømmejobben om noen år. Eller det som gir deg en kontakt i det kule firmaet du alltid har drømt om å jobbe i.

Sommerjobben kan også gi en ekstra motivasjon til å gjøre det enda bedre på studiet, og tiden som er igjen. Når man får litt arbeidserfaring, blir det lettere å forstå og knytte pensum opp mot relevante oppgaver og innleveringer. Min erfaring er at det blir mye lettere å overføre kunnskap med litt erfaring.

Et smart sted å lete etter sommerjobb kan være hos bemanningsbyråene og på finn.no, der er det mange muligheter. Et annet sted å lete etter jobberfaring kan være på frivillig.no. De har mange spennende korte og lengre oppdrag gjennom sommeren som det kan være lurt å sjekke ut. Her er det noe for enhver smak. Alt fra musikkarrangement og friluftsliv, til leksehjelp og språkopplæring. Det var faktisk slik jeg endte opp med å redesigne nettsiden for en organisasjon i Oslo. Den jobben har gitt meg relevant arbeidserfaring og jeg har knyttet nye, spennende kontakter som har åpnet nye dører. Jeg fant annonsen, kontaktet dem og møtte lederen for en kaffe. I dag jobber jeg fremdeles sammen med dem ved siden av den andre jobben min.

Selv kjenner jeg eksamenspresset, og det skal bli veldig deilig å få de siste eksamenene overstått. Eksamensforberedelsene har vært som årene før, det ble litt skippertak på slutten i år også. Det flotte været som har vært har ikke hjulpet på, men jeg skal da komme i mål denne gangen også, og det skal bli deilig å legge bort studenten i meg for en stund. Litt ekstra påfyll av d-vitamin har det blitt på meg også, og det tror jeg bare kommer meg til gode under lesingen. Jeg ønsker dere alle lykke til på eventuelle eksamener og en god sommer!

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk