Hopp til hovedinnholdet
1. juni 2017

Sommeren nærmer seg med stormskritt!

Som nettstudent har man ikke ferie på samme måte som «vanlige skoleelever». Men det er vel ikke dermed sagt at vi nettstudenter ikke kan ta ferie for det?

Student hos NKI

NKI nettstudent - God sommer

Joda, klart du kan unne deg en pause fra studiene. Du kan alltid ta deg en ferie du også! Men det er en ting som er ekstremt viktig å tenke på. Planlegging - du kan ikke ta deg fri fra studiene uten planlegging! Det er også, i hvert fall for min del, å vite at jeg er ajour før jeg tar ferie! Er jeg i rute med innleveringer? Er jeg i rute med det jeg skulle ha gjort?

Timeplan
Etter en uke på ferie, er det ikke alltid like enkelt å sette seg ned med skolebøkene igjen, i hvert fall ikke for meg. Derfor har jeg begynt å lage en oversikt! Kall det gjerne en timeplan om du vil. Det hjelper meg til å se hva jeg må lese på når, og når jeg forventer å klare å sende inn neste innsending. Det gjør det mulig for meg å koble av, ta meg en ferie og kose meg med litt andre ting enn studier.

Nyt ferien med god samvittighet

Her er mine 5 beste tips for å nyte ferien med god samvittighet!

1. Planlegging: Planlegg innsendinger du skal ha klart før ferie, og sørg for at dette er gjort på en ordentlig måte
2. Timeplan: Sett opp en «timeplan» før du tar deg «ferie». Lag gjerne en oversikt over hvilket fag du ønsker å begynne med, og når du ønsker første innsendingen skal være inne etter ferien.
3. Ajour? Er du ajour med studiene dine? Hvis ikke vent noen dager med ferie! Ligger du godt an? Ta ferie med god samvittighet!
4. Legg vekk alt som har med studier å gjøre. Rydd «bort» bøker og det du forbinder med studier. Selv i en liten ferie er det lett å si «jeg skal bare»
5. Lad batteriene! Ferie er «kosetid»! Kos deg, lag nye minner, opplev nye ting, sørg for å få mest mulig ut av ferien din uten å bli sliten, da får du mer overskudd og energi til å prestere som best du kan etter endt ferie.

GOD SOMMER! :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk