Hopp til hovedinnholdet
22. mai 2017

Studere når og hvor jeg vil!

Det er fantastisk å ha muligheten til å kunne studere når og hvor jeg vil! 

Student hos NKI

NKI nettstudent - studere når og hvor jeg vil

Barna mine og jeg er samiske, det vil si at ungene har samisk som morsmål. Vi bor ganske langt unna steder hvor samisk er naturlig å undervise på skolen. Barna mine får derfor samiskundervisning på Skype ett par ganger i uken, og to ganger i året er vi i Tana, slik at de får hospitert på den samiske skolen vi sokner til. Og skolearbeidet mitt er naturligvis med!

Mens ungene øver på samisk språk både inne i klasserommet og ute på tur med de andre samiske ungene, så har jeg fått låne et helt klasserom der jeg sitter og pugger og skriver på innleveringsoppgaver. Litt ensomt er det kanskje, når man sitter i et klasserom aldeles alene, men man får jobbet helt utrolig effektivt! Jeg fikk gått igjennom så godt som alt det jeg hadde igjen av teori mens jeg var der oppe, og nå går innleveringene veldig fort å få ferdig. Tiden det tar fra jeg leverer inn oppgavene til jeg får svar er så kort at jeg får en god og kontinuerlig feedback, jeg vet hele tiden hvordan jeg ligger an og det er en fin motivator før eksamen.

Dette er en fantastisk måte å studere på, tenk at jeg kan følge ungene opp på en så fin måte samtidig som jeg selv får en ny karriere! Det er slitsomt å kjøre så langt da, nesten 2000km en vei fra hvor vi bor og til Tana. Men veien er fantastisk, det er noe nytt å se på rundt hver sving. Ungene stiller også opp som hjelpemannskap og leser opp spørsmål fra bøkene mens jeg kjører. Jeg får riktignok ikke sjekket med en gang om svaret jeg gir er hundre prosent rett, men god hjernetrim er det.

Jeg får jo utdannelsen min dekket av NAV, og da er det krav om at man skal være i aktivitet hele tiden, og når jeg til og med øver når jeg kjører bil, ja da må man vel trygt kunne si at jeg er i aktivitet hele tiden!

Vi sees :)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk