Hopp til hovedinnholdet
3. oktober 2017

Studere på nett, i utlandet?

Jeg heter Marius Alexander Winsjansen, er 25 år og bor i Danmark. Jeg har studert generell studiekompetanse på NKI Nettstudier i nesten et år nå, og kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg startet som student i januar og er ferdig i desember. 

Marius Alexander Winsjansen

NKI nettstudent

NKI Nettstudent, Marius Alexander Winsjansen

Jeg flyttet til Danmark på samme tidspunkt som jeg startet med utdanningen, og en av de viktigste faktorene for mitt valg av studie og skole var nemlig at jeg kunne gjøre nettopp dette. Jeg og min kjæreste hadde bestemt at det var på tide at vi flyttet sammen, men det eneste problemet var at hun bodde i Danmark og jeg i Norge. Jeg må ærlig innrømme at det var et skummelt valg, det og flytte til et annet land hvor det meste var nytt. Jeg forsto meg ikke så mye på språket, og ikke hadde jeg noen jobb eller andre planer om hva jeg skulle gjøre. Vi hadde faktisk nesten alt mot oss for at det skulle kunne la seg gjennomføre, men nettstudier ble altså redningen.

Jeg fikk muligheten til å gjøre meg ferdig med videregående skole, samtidig som jeg kunne starte livet mitt sammen med kjæresten min i Danmark. Vi ble til og med forlovet tidligere i sommer! :-)

Det at jeg fikk støtte fra Lånekassen i Norge gjorde det mulig for meg å forsørge meg selv. NKI ga meg også en veldig fleksibel timeplan som åpnet opp for muligheten for meg å gå på dansk skole i tillegg.

Ved å ta studier på nett kan jeg studere i mitt eget tempo, samtidig som jeg får integrert meg her i Danmark. Jeg har lært meg å beherske språket, litt om kulturen og blitt kjent med masse fantastiske mennesker.

Godt støttet av de fantastiske lærerne og studielederne hos NKI, så må jeg si at selv om jeg sitter hjemme alene foran datamaskinen og studerer, så føler jeg meg ikke alene. De gir meg god inspirasjon og lærer meg masse.

Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hvis det ikke var for muligheten til å ta studier via nett. 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk