Hopp til hovedinnholdet
6. juni 2018

Ta en pause fra skolebøkene og ta et studiebesøk i en relevant bedrift!

Jeg heter Kamilla, og jeg studerer teknisk tegning på NKI. Etter lang tid med studier var jeg nysgjerrig på hvordan hverdagen faktisk er for en teknisk tegner. Derfor kontaktet jeg Berge sag i Ølensvåg og spurte om jeg kunne komme på et studiebesøk.

NKI nettstudent, Kamilla

Student hos NKI

Ta en pause fra skolebøkene og ta et studiebesøk i en relevant bedrift!

Jeg fikk lov til å komme og besøke dem og gledet meg enormt til denne dagen.

Jeg var veldig spent på hva jeg ville lære, og hadde mange spørsmål jeg håpet å få svar på i løpet av dagen. Jeg fikk se forskjellig arbeid de hadde gjort, og arbeid de holdt på med. Dette var helt fantastisk og det var spennende å se hvordan et påbygg kan forandre et helt hus. Hvert oppdrag er forskjellig fra butikk, verksted til enebolig.

Jeg fikk også se programmet de bruker. Dette minnet veldig om Revit som jeg selv har på skolen. Mens jeg var der fikk jeg se hvordan de bruker programmet. Det har mange funksjonaliteter og man kan detaljere med trær, gras, dyr og bord som var dekket på. På Berge sag jobber de effektivt og det var fantastisk å få se hvordan de jobber.  Når jeg selv har prøvd å tegne i tegneprogram, tar det flere timer.  Etter besøket gledet jeg meg til å komme heim og fortsette med studiene for å kunne komme ut i arbeid. Da jeg skulle dra hjem sa de at om jeg ville lære mer, var det bare å ta kontakt igjen.  Det er noe jeg kommer til å gjær!

Dette er noe jeg absolutt ikke angrer på at jeg gjorde. Jeg hadde det gøy og det var veldig lærerikt. Noen ting lærer man bedre når man ser det i praksis enn når man bare leser om det.  Det var dette jeg var ute etter å få lære, og det fikk jeg. Hovedfokuset mitt er på skoleoppgavene jeg har, men å få ekstra lærdom fra arbeidslivet ser jeg på som en positiv ting. Jeg håper at jeg får komme tilbake og besøke lageret for å se materialene som brukes og lære mer om disse. Da kan jeg lære om hvilke materialer som oftest blir brukt og hvorfor. Én ting er å lese om det, men å se og høre personlig erfaring fra fagarbeidere vil hjelpe meg å få en større forståelse og få bedre kunnskap.

Dette var en positiv opplevelse for meg og veldig inspirerende. Det er å anbefale om man føler seg usikker på sitt valg eller trenger litt variasjon i studiene. Det var masse å lære!

En stor takk til Berge sag for en flott og lærerik opplevelse.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk