Hopp til hovedinnholdet
30. mars 2017

Tidsklemma

Vi alle har vært der, en eller annen gang. Man trenger ikke ha mann, barn og jobb for det?! Eller holder det med å være student?

Student hos NKI

Det er eksamen man skal lese til, ørtåførti innleveringer, man skal prestere og være strukturert. Noe som er særs viktig når man er nettstudent. Det er bare deg, deg og din dømmekraft som kan gjennomføre dette. Man vil klare, og man vil gjøre det så godt man kan! Men, man har gjerne venner og familie som også vil ha en bit av deg, man vil ha et sosialt liv samtidig. Og det er utrolig viktig! Man kan ikke bare låse seg inn bak datamaskinen og stenge verden ute. Man trenger input, uansett hva! Så jeg tenkte lage forslag til en topp 5-liste for å unngå tidsklemma, unngå at man blir usosial og samtidig gjøre sitt beste under studietiden! 

1. PLANLEGGING

Å planlegge uken er alfa omega. Lag deg en timeplan og følg denne så langt det lar seg gjøre. Ja, for uforutsette ting kan faktisk skje.

2. PAUSER

Det er viktig å ta pauser. Man kan risikere å lese seg blind, stå fast og miste litt av dagens motivasjon. Så reis deg opp, gå vekk fra notater og pc, spis en god lunsj, gjerne en sunn en og prøv igjen!

3. IKKE GI OPP

Står du fast? Ikke fortvil, ta deg eventuell en pause, og gå tilbake. Står du enda fast, ja vel! Det er ikke noe å gi opp for. Pakk vekk bøkene og start eventuell på et nytt fag, eller ta dagen fri. Men ikke gi opp. DU klarer dette!

4. BE OM HJELP

Det er til tider vanskelig å studere og måtte tilegne seg all informasjonen man skal lære seg. Så bruk nettverket ditt, be om hjelp! De beste i sitt fag er de som selv er villige til å ta imot hjelp fra andre. Det hjelper ofte mye å ha input fra andre, man ser ting i et annet perspektiv. 

5. HA DET GØY

JA, du leste riktig! Det er viktig å ha det gøy i studietiden. På den måten mister du ikke motivasjonen og klarer å fullføre studiet på beste måte du klarer! 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk