For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

3 uker med hjemmekontor- og noen refleksjoner

3 uker med hjemmekontor- og noen refleksjoner

Vår dyktige og populære lærer, Berith, har skrevet litt om de første ukene som nettlærer, etter at utdanningen hennes ble flyttet fra stedbasert undervisning til nettstudier.

Hei, jeg heter Berith Mols, og jeg er fagansvarlig for fagskoleutdanningen, Butikkledelse. Jeg har gjort meg noen betraktninger etter de første tre ukene av denne «nye hverdagen».

Første uke var det møte- og mail maraton, samt mange telefoner. Det var uvant vi ikke lengre kunne spørre hverandre i hverdagen, og ta en hurtig, liten avklaring ansikt til ansikt. Vi fikk flyttet all undervisning over på nett i løpet av noen få dager. Gode rammer ble skapt, i en uviss tid, så langt det var mulig. Dette ga arbeidsro i uke to, og produksjon og daglige rutiner falt på plass.

Møtet med studentene har vært godt. De har sine mål, utfordringer og drømmer om utdanning og karriere. Livet har plutselig endret seg- både til det enklere for noen, og til det vanskeligere for andre. Her har vi funnet gode løsninger, lyttet til hverandre og funnet en form som passer for et godt samarbeid.  

Jeg kan derimot dessverre ikke si at jeg får sett mer til min kjære her hjemme. Etter trening og frokost kl. 8.00, er vi begge på plass i hver vår etasje (jeg vet det er ren luksus). Så sees vi igjen i 16-17 tiden. Da går vi en lang tur «off line» – uten telefon eller koblet til nett. Etter det, er det ofte tilbake i kontorstolen for min del, for å ha veiledninger med studentene frem til kl. 20.00. Da stenger kontoret for dagen.

En liten refleksjon jeg har gjort meg, er at jeg er glad for å kunne være der for andre mennesker. Jeg fokuserer på studentene mine, kolleger og en spennende utvikling av studiet mitt. Butikkledelse kommer i ny drakt til høsten, med en blanding av nettundervisning og fysiske samlinger. Vi utvikler denne utdanningen i tett samarbeid med næringslivet. Dette er en givende jobb hvor jeg får lov til å arbeide sammen med mange ulike mennesker for å skape noe sammen.

Denne tiden med hjemmekontor, gir ekspressfart på egen læring og nye perspektiver på hva som fungerer godt- og ikke, i en digital tid.

En krise er tøff, men den bringer også nye muligheter med seg.  

Ønsker deg en god dag – ta godt vare på deg selv og hverandre!

Hilsen Berith