For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Drømmejobben er å drive min egen butikk

Drømmejobben er å drive min egen butikk

Vi har snakket med Christer, som går på Butikkledelse, en fagskoleutdanning som går over 18 måneder.

Christer har alltid jobbet i butikk- og servicebransjen:

- Jeg valgte å gå Butikkledelse, fordi jeg allerede har utdanning innen salgsfaget. Jeg har jobbet i butikk- og servicebransjen hele karrieren, og trives veldig godt med det. Jeg liker å jobbe med mennesker.

- Drømmejobben må være å drive min egen butikk, for eksempel bilforretning, eller en form for detaljhandel.

Praksisplass hos IKEA

I løpet av utdanningen, skal studentene ut i en 20 dagers praksisperiode. Studentene kan ha praksis i en butikk, eller en bedrift innen detaljhandel;

- I løpet av utdanningen er vi ute i praksis der vi lærer mye om hvordan faget fungerer ute i butikk - vi får se alle delene av butikkdrift. Jeg har fått praksisplass hos IKEA sammen med 2 andre fra klassen. Der skal vi få prøve oss i alle de forskjellige avdelingene, forteller Christer.

Variert undervisning og godt miljø

Utdanningen byr på variert undervisning og lærerne har lang erfaring fra bransjen:

- Det beste med utdanningen, er at det er veldig mye praktisk læring. Lærerne har jobbet i bransjen, og har erfaring fra butikk. De har lang erfaring, og egne eksempler å komme med. Det liker jeg veldig godt.

- Jeg opplever miljøet i klassen som bra. De fleste som går Butikkledelse, er ganske utadvendte – noe som skaper et godt klassemiljø. Vi tuller og tøyser, samtidig som vi jobber bra sammen.

En kort utdanning

Christer valgte fagskoleutdanning hos oss for å komme seg raskt ut i jobb:

- Jeg valgte fagskoleutdanning hos NKI, fordi jeg ville ha en kort utdanning som fikk meg raskt ut i jobb - en praktisk og yrkesrettet utdanning.

Tips til andre

Christer har lært mye allerede:  

- Det jeg vil si til andre som vurderer Butikkledelse, er at de får mye igjen for utdanningen. Jeg har lært mye om å kommunisere som sjef, og hvordan man skal håndtere konflikter. Det å være en god leder, er ikke bare å gi instrukser, men også å skape motivasjon og entusiasme hos sine ansatte. 

Fagskoleutdanningen Butikkledelse, gir deg grunnlag for å forstå fremtidens varehandel – Total Retail, med alle salgskanaler (også kjent som Omni-Kanal varehandel). Teorien kombineres med praktiske eksempler, øvingsoppgaver og gjennomføring av virkelighetsnære caseoppgaver. I løpet av utdanningen vil du knytte tettere bånd til næringslivet, gjennom gjesteforelesninger, prosjektoppgave og en praksisperiode i en relevant bedrift.

Ta kontakt for gratis studierådgivning

Gratis studierådgivning