For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Praksisplassen ble min nye arbeidsplass

Praksisplassen ble min nye arbeidsplass

Ijaz har tatt fagskoleutdanningen, Butikkledelse hos oss. Dette er en fagskoleutdanning som gir deg kunnskapen du trenger både i fysisk butikk, i nettbutikk, hos leverandører og hos samarbeidspartnere.

Det har vært en hektisk studietid for Ijaz. Han har jobbet ved siden av studiene, så hverdagen har bestått av skole på dagtid og jobb på kvelder og i helgene. 

Hvorfor valgte du å studere Butikkledelse? 

- Utdanningen er rettet mot dagens- og fremtidens varehandel, og gir grundig forståelse for butikkdrift. Butikkledelse var særlig interessant for meg, fordi jeg ville øke kompetansen min innen feltet, og skolen hadde et samarbeid med næringslivet om praksis i en relevant bedrift. 

Hvordan opplever du undervisningen?

- Undervisning var både relevant og praktisk. Det var mange praktiske oppgaver, med mye refleksjon og utviklingsmuligheter. Læreren var engasjerende, og siden det var masse ulike oppgaver, ble det aldri kjedelig.

Hvordan forbereder utdanningen deg på arbeidslivet?

- Utdanningen gir deg innsikt i butikkdrift. Den dekker alle aspekter man trenger å lære om, og gir en grundig forståelse av faget. Jeg føler meg rustet for arbeidslivet på en helt annen måte enn tidligere.

I løpet av fagskoleutdanningen, er studentene ute i praksis i 20 dager, for å tilegne seg kunnskap om praktisk butikkledelse. Ijaz hadde praksisen sin hos JYSK. 

Hvordan har det vært å ha praksis hos JYSK?

- JYSK har vært et enestående sted som praksisplass. Både konsernet og butikken gjorde alt for å tilrettelegge praksisen på best mulig måte. De var opptatt av min utvikling og læringsutbytte under praksisperioden. Jeg fikk anledning til å delta i varierte arbeidsoppgaver, og fikk et innblikk i hvordan butikkdrift fungerer i virkeligheten.

Du har fått jobb hos JYSK etter praksisperioden. Gratulerer! Kan du fortelle om det?

- Etter praksisen, tok HR kontakt med meg. Jeg hadde et møte hvor de viste sin interesse, og spurte om jeg ville bli en del av konsernet. Jeg tok en IQ-test og en personlighetstest. Etter å ha bestått disse, ble jeg kalt inn til intervju. I den forbindelse fikk jeg 3 ulike case-oppgaver jeg skulle løse og presentere. Jeg gjorde det veldig bra nettopp på grunn av utdanningen jeg har hatt.

Hva vil du si til andre som vurderer å studere Butikkledelse? 

- Jeg vil anbefale alle som ønsker å jobbe innen retail å ta denne utdanningen. Du får unik kunnskap om feltet, samtidig som du kommer i kontakt med flere store bedrifter gjennom prosjekt og praksis. Du får mulighet til å vise hva du har lært- og dette åpner dørene for nye karrieremuligheter.

Vi har fortsatt ledige plasser på Butikkledelse som starter opp i høst. Denne utdanningen er en spennende kombinasjon av nettstudier og fysiske samlinger. Dette gjør utdanningen svært fleksibel, samtidig som den er veldig sosial. Høres dette ut som en utdanning for deg? Les mer om Butikkledelse, og send søknaden din her.

Gratis studierådgivning

Har du spørsmål om utdannelsen eller usikker på hvilken utdannelse som passer deg? Ta kontakt med oss på 67 58 88 00 eller i skjemaet under, vi hjelper deg gjerne!

Gratis studierådgivning