For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Stian er ett skritt nærmere drømmestudiet sitt

Stian er ett skritt nærmere drømmestudiet sitt

Det er ikke alltid like lett å velge riktig utdanning når det finnes så mange alternativer. Heldigvis finnes det måter å komme dit man ønsker, selv om man mangler noen fag.

Ny sjanse med forkurs

Har du kanskje «feil» matte fra videregående? Angrer du på at du tok et yrkesfaglig løp? Eller har du vært i jobb, men kjent at lysten til å ta mer utdanning har vokst? Muligheten finnes. Kanskje er det kun et forkurs som ligger mellom deg og spennende ingeniørstudier?

Et forkurs er spesielt tilrettelagt for deg som trenger et alternativt løp for å kvalifisere til opptak på teknologiske studier. Vårt 1-årige forkurs (som du evt. kan ta over to år) er et kvalifiseringsår før ingeniør- /sivilingeniørutdanninger. Forkurset er et kurs som forbereder deg for ingeniørstudier og gir deg nyttige perspektiver for disse yrkene. Det består av fire fag som blir viktige verktøy for deg som vil bli ingeniør: Matematikk, Fysikk, Kommunikasjon og norsk og Teknologi og samfunn.

Stian kombinerer studiene med jobb og familieliv

Stian Hines jobber fulltid på et vaskeri i Namsos, men ønsker å bli ingeniør. Veien virket lang, for han mangler nemlig noen av fagene man må ha for å komme inn på bachelor. Ved å velge Forkurs bachelor ingeniør på nett hos oss, får han nå fordypningen han trenger for å søke opptak til ingeniørutdanningen. – Jeg planlegger å gå ingeniørstudier, mest sannsynlig innenfor datateknologi, forteller Stian. Nå er han i gang med studiene hos oss, og er veldig fornøyd med å studere på nett.

Her har du 4 gode grunner til å velge nettstudier:

1) Passer for alle

Ved siden av fulltidsjobben, er Stian familiefar. Han har mange baller i luften, men ønsker ikke å gi slipp på drømmen om å en dag være ferdig utdannet som ingeniør. Ved å velge nettstudier kan han studere hvor og når han vil. – Det beste med nettstudier er å planlegge sin egen dag. Jeg finner tid til å studere på kveldene når barna har lagt seg og i pausene på jobb, forteller Stian.

Marit Grorud, produktansvarlig, mener det er mange fordeler ved å velge nettstudier. Noe av det som gjør at mange velger å studere på nett er på grunn av fleksibiliteten i hverdagen. Nettstudier er supert å kombinere med din livssituasjon og forpliktelser som for eksempel jobb, familie, fritidsaktiviteter, reising etc. - Nettstudier passer for alle som ønsker å komme raskt ut i jobb, styrke sin faglige kompetanse i nåværende jobb eller vil oppnå studiekompetanse for å kunne søke seg inn på høyere utdanning. Dette kan du gjøre med en unik fleksibilitet der du får muligheten til å legge opp studieprogresjonen selv, forteller Marit.

2) Tett oppfølging av lærerne

Som nettstudent hos oss, får du tilgang til nettskolen, som er enkel å navigere seg rundt i. Du vil ha kontakt med dyktige lærere og det vil være mulighet til samarbeid med andre studenter. I tillegg får alle en studieleder som hjelper og veileder gjennom hele studieløpet. – Jeg snakker ofte med lærere, studieveileder og eksamensavdelingen, sier Stian. Han opplever å få bli tatt seriøst, samtidig som han alltid får raske og hyggelige tilbakemeldinger. - Alle spørsmål blir tatt godt imot, både store og små, sier han.

3) God oversikt over hva som forventes av deg

Man vil aller helst unngå å føle at studiet byr på annet enn det man egentlig forventet før oppstart. For å slippe det, kan du kontakte våre studierådgivere for å finne riktig utdanning eller kurs. Og om du ser at du ikke rekker å bli ferdig med studiet på de månedene som er tenkt – ikke stress, det er lov å ta ting i sitt eget tempo! - Vi oppgir studietid som tilsvarer deltid, men studentene kan velge å om de vil fullføre raskere eller utvide studietiden – alt ettersom hvordan de ønsker å legge opp studieprogresjonen, sier Marit. 

4) Start i dag!

Det kan være kjipt å måtte vente på skolestart når man har bestemt seg for å starte på studier. Vi har studiestart hver dag, hele året. Det betyr at du kan starte allerede i dag, om du ønsker det.