For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Nytt kurs – Apotekteknikk Vg3

Nytt kurs – Apotekteknikk Vg3

Nå tilbyr vi nettkurs i Apotekteknikk Vg3 – et yrkesfaglig kurs for deg som ønsker å oppnå autorisasjon som apotektekniker.

Kurset Apotekteknikk Vg3 er skrevet i samarbeid med Adraa Al-Araji, som underviser i apotekteknikk ved Ullern videregående skole i Oslo. Selv var hun ferdig utdannet apotektekniker i 2009. Etter å ha jobbet fem år ved et apotek i Oslo, startet hun på yrkesfaglærerutdanningen ved Høgskolen i Oslo og Akershus i 2014. Adraa er også apotekteknikernes ambassadør gjennom kampanjeåret, Yrkesfagenes år 2018.

Hvorfor bli apotektekniker?

Som apotektekniker jobber du tett på mennesker som har helserelaterte spørsmål og ulike sykdommer som trenger medisinsk behandling. – Det jeg liker best ved å være apotekteknikerer muligheten til å gi råd og veilede slik at andre mennesker har det bra og blir oppmerksomme på sin egen helse, sier Adraa. - Det å vite at jeg er med på å utgjøre en forskjell føles godt, fortsetter hun.

Hvem kan bli apotektekniker?

Jobben som apotektekniker krever at du har interesse for legemidler og helse, og samtidig er glad i å kommunisere og hjelpe andre mennesker – rett og slett være en omsorgsperson. - Du må kunne gi mye av deg selv som yrkesutøver og du bør være nøyaktig, engasjert, selvstendig, samarbeidsvillig, og fleksibel. Det er også viktig å være endringsvillig, lærevillig, kunnskapsrik, ansvarsbevisst og serviceinnstilt, sier Adraa.

Av tidligere utdanning må du ha tatt Helse- og oppvekstfag Vg1og Helseservicefag Vg2. Dersom du har annen helsefaglig bakgrunn som kan erstatte deler av løpet, kan du ta kontakt med opplæringskontoret i ditt fylke for en vurdering.

Praksis

Praksis vil gi deg arbeidserfaring og mest sannsynlig vil det åpnes dører til jobbmuligheter, når autorisasjonen er i boks.

Praksis er ikke obligatorisk, men det er likevel helt avgjørende for å kunne bestå utdanningen. – Teori alene kan ikke bidra til å forme yrkesrollen din eller gi den helhetlige yrkeskompetansen du skal inneha som apotektekniker. Praksis, kombinert med teori, bidrar til at du lærer mest mulig. Som apotektekniker har du mye kundekontakt og må dermed ha gode kommunikasjonsferdigheter. Disse ferdighetene kan ikke utvikles gjennom ren teori, men må praktiseres, sier Adraa. - I tillegg til kommunikasjonsferdigheter, er det viktig å lære seg dataprogrammet, FarmaPro, som benyttes i apoteket, avslutter hun.

Meld deg på i dag!

Hvis du tror at denne utdanningen kan være noe for deg, kan du melde deg på allerede i dag! Vi har studiestart hver dag, hele året. Våre hjelpsomme studierådgivere svarer på alt du lurer på om utdanningen.