Hopp til hovedinnholdet
16. november 2018

Veien mot drømmejobben

Vi har intervjuet Fredric (23) som studerer helse og oppvekst Vg1 programfag hos NKI. Han skal gå videre med ambulansefag og håper å få en lang karriere som ambulansearbeider.

NKI nettstudent, Fredric

Hva er din akademiske bakgrunn? 

- Fra tidligere har jeg generell studiekompetanse. Jeg vurderte lenge å studere sykepleie, men fikk ikke studieplass. Helt siden ungdomsskolen har jeg hatt lyst til å jobbe i ambulansen og det føles godt å være så trygg på dette valget. 

Har du noe erfaring fra helsevesenet fra tidligere?

- Jeg har vært vikar innen helse og omsorg i 5 år nå, og trives godt med dette. Det går mye i rutine, og dagene er ganske like. Jeg liker spenning i hverdagen, og kunne tenkt meg en jobb som ikke er som alle andre. Derfor valgte jeg å ta helse- og oppvekst vg1, der jeg skal ta eksamen siste uken i november. Etter dette skal jeg begynne å lese på ambulansefag. Jeg har aldri likt skolearbeid, og har alltid slitt med dette, men for første gang syns jeg det er utrolig spennende og givende.

 Hva er dine tanker om jobb i fremtiden? 

- Når jeg er ferdig med utdanningen og forhåpentligvis fått fagbrev, vil jeg søke fast jobb. Jeg tror jeg kommer til å lære mye på jobb, og samtidig møte mange flotte mennesker.  

Nå har jeg praksis på en lokal stasjon i ambulansen på Sørlandet. Jeg stortrives! Til nå i praksisperioden har jeg fått være med på mye, bla. hjertestans. Veilederne mine er utrolig flinke, og de forklarer alt jeg lurer på. De-briefing er de også gode på, og det syns jeg er bra, siden jeg aldri har vært i ambulansen før, og blir utsatt for mange nye inntrykk.

Jeg gleder meg til hver dag jeg skal ut i praksis. 

Hva er din erfaring som nettstudent så langt og har du noen tips til de som vurderer dette? 

- Tidligere har jeg tatt fellesfag som privatist, og lest på egenhånd. For min del fikk jeg ikke like mye ut av lesingen som det jeg gjør nå. Jeg valgte NKI over vanlig privatist for å få bedre kvalitet på læringen, samt at jeg får tilbakemeldinger underveis på innsendinger osv. Dersom du sliter med selvdisiplin, sånn som jeg når det kommer til skolearbeid på egenhånd, anbefaler jeg sterkt å studere over nett! Man trenger så klart likevel selvdisiplin, men motivasjonen holdes oppe gjennom tilbakemeldingene man får. Jeg har lagt en plan for hver uke der jeg på forhånd har bestemt hvor mye jeg MÅ lese hver dag. Det hjelper meg med å ikke finne unnskyldninger til å droppe lesingen. 

Vi ønsker Fredric masse lykke til på eksamen og lykke til videre på veien mot drømmejobben!

 

 

 

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk