Hopp til hovedinnholdet
24. november 2015

Viktigheten av personlig lederskap

Ja, tenkte jeg. Et miniseminar om viktigheten av personlig lederskap, er midt i blinken for meg akkurat nå i min situasjon. Selv om jeg har drevet for meg selv i mange år og er eier, gründer og redaktør av magasinkonseptet FEELGOODfeelgoodmagasin.no på femte året, kjennes det godt med påfyll for å justere kursen og gjøre opp status.

Mental kapital

Vi er et titalls personer som er samlet i NKI sine lyse lokaler i Universitetsgaten. Foran ved tavlen står kurslederne Marianne Kjøraas og Hilde Grimstad Andresen. De er gründere av selskapet Mentalkapital. De drar oss gjennom en kort presentasjon av hva vi disse korte ettermiddagstimene skal handle om; Mestringstro er strategi nummer én, videre om det at viljestyrken er som en muskel som kan trenes opp, at tankene kan styres slik at de støtter deg personlig. «Lær av i går, lev for i dag, håp for i morgen.» – de viser til et sitat av Albert Einstein. – Når var du sist i flytsone? En av deltakerne forteller at det var i forbindelse med oppsett av excelark og formler. For min del er det hver eneste gang jeg skriver tekster.

Egentrening

Etter den korte introduksjonen, blir det utdelt en journalhefte. På første linjen leser jeg; «Noen ganger trenger vi tid til å reflektere for at læring skal omsettes». Og, det er vel nettopp tiden som utfordrer meg  som gründer. Det gjelder helt sikkert også  de andre. Men nå skal det trenes. Å skrive ned ett konkret mål for hva man ønsker å oppnå, er ikke så enkelt som man skulle tro. Tusen tanker farer gjennom hodet, men etter å ha tenkt en kort stund, skriver jeg ned det jeg ønsker på arket.

«Jeg vil levere FEELGOOD konseptet by do good. Jeg vil bygge merkevaren slik at det blir kjent som noe positivt som jeg selv står inne for – living the brand. »

Vi rekker ikke alle punktene i journalheftet, men skal ta det med oss hjem og fortsette med oppgavene og trening der. Dette var motiverende og gav meg et klarere syn på viktigheten av personlig lederskap og et spark bak til å stake ut den videre kursen for mitt arbeid.

Dele personlig visjon med sidemannen

Det er godt og få satt den personlige visjonen ned på arket. Det føles først litt skummelt å dele den med sidemannen, men det viser seg å være en spennende, lærende øvelse og jeg møter en dame med et helt annet ståsted enn meg selv. Dette bidrar  til nye tanker og som igjen gir ny erkjennelse og bevissthet.

Selv om dette er et kort miniseminar, følte jeg at jeg fikk med meg noe viktig videre. Vi har alle behov for å stoppe opp og reflektere. Jeg vil absolutt anbefale miniseminaret i «Viktighet av personlig ledelse». Det er noe å ta med seg og lære for alle som vil videre og for deg som søker bevisst rundt personlige valg og muligheter.

NKI bedrift arrangerer spennende kurs for næringslivet og for deg som ønsker gode etter- og videreutdanningstilbud.

Gullaug Pless
FEELGOOD

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk