Hopp til hovedinnholdet
7. mai 2018

Viktoria (27) er i praksis på en tannklinikk

Vi har intervjuet nettstudent, Viktoria (27). Hun tar Helse og oppvekstfag vg1 og drømmer om å jobbe som tannhelsesekretær. Hun har fått praksisplass på en tannklinikk og har virkelig fått en smakebit på hvordan det er å jobbe som tannhelsesekretær. Viktoria deler sine forventninger og erfaringer.

Viktoria (27) er i praksis på en tannklinikk

Fortell oss kort om deg selv?

 - Jeg er 27 år og bor i Østre Toten kommune sammen med samboer og våre to barn. Jeg er ei sprudlende, sosial og glad jente. På videregående gikk jeg hest og hovslagerfag på Valle VGS på Lena, men dessverre var ikke dette noe jeg ville jobbe videre med da skolen var ferdig. Ved siden av praksis, jobber jeg på Tilbords Gjøvik. Fritidsinteresser er riding (det er nedprioritert etter at barna kom). Ellers går jeg på ski om vinteren, og er aktiv i skog og mark på sommeren. 

Hvorfor valgte du å studere Helse og oppvekstfag vg1?

 - Jeg valgte å studere Helse og oppvekstfag fordi jeg etter mye «om og men» har funnet ut at jeg vil jobbe innen helsefag. Jeg er glad i mennesker, men vil ikke jobbe med salg eller stå i butikk. Jeg er også altfor rastløs til å kunne jobbe på et kontor eller uten mennesker rundt meg. Derfor fant jeg ut at helsefag er det som passer best for meg. Det gir meg mange muligheter videre. Jeg bestemte meg for å studere til tannhelsesekretær fordi jeg ser på det som en variert jobb der du har kontakt med mennesker hele tiden. Det innebærer også litt kontorarbeid og varierte arbeidsdager. Som mor til to, er jeg ute etter en jobb der jeg har mulighet til å ha mye tid med barna når de ikke er i barnehagen. 

 Hva er dine forventinger til praksisplassen din hos Tannklinikken?

 - Mine forventninger til praksisplassen min er å få et innblikk i hvordan en tannlege og en assistent jobber. Hvordan dagene deres er, hvor hektisk det er og hvor krevende arbeidet er. Jeg forventer også at de tar meg godt imot og at de gir meg arbeidsoppgaver som passer til meg, ut ifra hvor langt jeg har kommet i praksisen. Jeg forventer også å få en god opplæring 

 Hva har du lært så langt?

 - Jeg har egentlig lært masse! Jeg har sett hvor utrolig godt samarbeid det er mellom en tannlege og en tannhelsesekretær. Jeg har lært veldig mye om tenner og hva slags utstyr de forskjellige behandlingene krever. Jeg har fått bidra mye, tatt i betraktning at jeg bare har hatt 7 dager med praksis. Tannlegen jeg er med, viser og forklarer veldig mye hva han gjør, og om tennenes oppbygging og anatomi. Han forteller hva de forskjellige instrumentene han bruker er til. Sekretæren hans forklarer også veldig godt og det er veldig lærerikt. Hun er også veldig flink med pasientene, og jeg legger veldig merke til hvordan hun oppfører seg overfor pasientene sine. 

 Hva er nytteverdien av en praksisplass?

 - Jeg synes det er veldig nyttig å være i praksis! Det å få se, kjenne, prøve, og til og med lukte, gir så mye mer forståelse av alt du driver med. Det ser så lett ut når andre gjør det, men enkelte ting er en kunst å få til. Jeg er også mye mer teknisk/praktisk anlagt enn teoretisk og lærer veldig mye fortere når jeg får være med og se enn når jeg leser det i en bok.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk