Hopp til hovedinnholdet

Suksess for digital eksamen

Dette semesteret avvikler NKI 139 eksamener i ulike fag. 66 av disse er for første gang gjennomført digitalt.

Hele eksamensavviklingen, fra påmelding til karakteren foreligger, er fullstendig digitalisert for alle involverte. Dette er et gjennombrudd for digital eksamen og stort steg fremover for nettbasert utdanning.

Før eksamen mottar studentene en e-post med informasjon om innlogging. På et gitt tidspunkt blir eksamen gjort tilgjengelig og studentene logger seg inn og besvarer oppgaven.

Systemet håndterer alle typer eksamener og det gjennomføres eksamen med flervalgsoppgaver, 4 timers og 6 timers skriftlig eksamen, og 1-3 dagers hjemmeeksamen.

I det øyeblikket studentene er ferdig sendes besvarelsen automatisk til to sensorer. Sensorene logger seg inn, vurdere besvarelsene og registrere karakterer i det samme systemet.

For å sikre at den enkelte besvarelse blir vurdert på selvstendig grunnlag kan ikke sensorene se hvem som har levert besvarelsene eller hvilke karakter andre sensorer har satt før alle besvarelser er vurdert.

Full oversikt

Eksamensleder har hele tiden full oversikt over prosessen og kan se når studentene starter eksamen, når de leverer, når sensor åpner besvarelsen og når karakteren er satt. Hvis det for eksempel går for lang tid før en sensor vurderer besvarelsene kan vedkommende følges opp.

Systemet har vært en ubetinget suksess og tiden fra studentene leverer besvarelsene til karakterene foreligger er blitt mer enn halvvert.  

En annen svært positiv effekt er at søknader om tilpasset eksamen er redusert med hele 70 % og at antallet som ”møter” til eksamen øker.

Når studentene kan gjennomføre eksamen i sitt hjemmemiljø på sin egen datamaskin, er det for de fleste ikke lenger behov for noen ytterligere tilpassing og studentene opplever mindre stress og eksamensnerver.

- Det har ikke vært noen klager. Alle har vært fornøyd med løsningen forteller eksamensansvarlig Cathrine Stensrud.

Utviklet av NKI Junglemap

Løsningen er utviklet av NKI Junglemap på selskapets egen plattform og krever ikke spesiell programvare hos verken studenter eller sensorer. Alt gjøres i en vanlig nettleser.

I løpet av neste semester skal de resterende eksamenene med unntak av noen høyskoleeksamener digitaliseres. Det jobbes også med digitale løyveeksamener.

Meld deg på nyhetsbrev

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Lukk