For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!


Apotekteknikk Vg3

Utdanningsnivå:
Yrkesfag på videregående skole
Pris:
kr 31 500,-
Ekskl. bøker
Studietid:
18 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
10

Som apotektekniker jobber du i apotek under faglig ledelse av farmasøyter. Apotekteknikeren utøver god kundebehandling, viser kunnskap om ulike sykdomsforløp og sykdommer, samt gir veiledning om riktig legemiddelbruk.

Reseptekspedisjon, logistikk, varehåndtering og kontoroppgaver er sentrale arbeidsoppgaver for en apotektekniker. I tillegg til å inneha faglig kunnskap om ulike sykdomsforløp, sykdommer, og legemidler - alt fra reseptfrie legemidler til reseptbelagte legemidler. Du arbeider i team, men må også kunne ta selvstendige og riktige valg som krever kunnskap, gode kommunikasjonsferdigheter, effektivitet og nøyaktighet.

Du må ha fullført Helse- og oppvekstfag Vg1 og Helseservicefag Vg2, for å ta dette studiet. Dersom du har annen helsefaglig bakgrunn som kan erstatte deler av dette løpet, kan du ta kontakt med en videregående skole i ditt fylke som tilbyr dette studieløpet.

Apotekteknikk Vg3 gir deg de teoretiske kvalifikasjonene du trenger. Det anbefales imidlertid at du kombinerer dette studiet med praksis ved for eksempel et privat eller offentlig apotek.

I dette faget vil du lære mer om veiledning av kunder, forebygging og behandling av plager og om sykdommer innenfor områder som hud, luftveier, fordøyelse, intim, tann og munn.

Sentralt i dette faget står læren om legemiddelkunnskap og informasjon om riktig bruk av legemidler, både reseptfri og reseptbelagte. Du vil også tilegne deg kunnskap om naturlegemidler og naturmidler. I tillegg inngår læren om bruken av tekniske legemidler, sykepleieartikler og andre apotekvarer.

Les mer...

Pris:
kr 13 100,-
Studietimer:
371
Innsendinger:
3
Fagkode:
APO3001

Dette faget har fokus på tilpasset informasjon og veiledning. Du vil lære mer om ulike kommunikasjonsteknikker, service og samhandling med både kunder, kolleger og andre fagpersoner. Videre ses det nærmere på etisk refleksjon og konflikthåndtering.

Du vil lære mer om kundens rettigheter og våre plikter. Som apotektekniker vil du møte forskjellige kundegrupper som krever at du kan samhandle på ulikt vis og kartlegge etter deres individuelle behov. Videre ses det nærmere på hvordan yte god service.

Les mer...

Pris:
kr 4 900,-
Studietimer:
139
Innsendinger:
2
Fagkode:
APO3002

I dette faget vil du lære mer om profesjonalitet i yrket, prinsipper for kvalitets- og internkontroll og gjeldende lovverk for apotekdrift. Du vil også lære mer om fremstilling av legemidler, logistikk og varebestilling.

Sentralt i faget står læren om programvaren FarmaPro som benyttes i resepturarbeid, når du er i praksis. Videre ses det nærmere på ergonomi og viktigheten i å forebygge belastningsskader ved stillesittende og stående arbeidsstillinger og tunge løft.

Les mer...

Pris:
kr 14 700,-
Studietimer:
417
Innsendinger:
3
Fagkode:
APO3003

Kroppsøving Vg3 passer for deg som ønsker å oppnå generell studiekompetanse ved å ta påbygg etter yrkesfaglig utdanning. 

Kurset gir teoretiske ferdigheter innen idrett, dans, friluftsliv, trening og livsstil og viktige emner som er:

 • Personlig trening
 • Helsefremmende livsstil
 • Verdien av fysisk aktivitet
 • Friluftsliv med særlig vekt på forvaltning og bærekraftig bruk av naturen
 • Sikkerhet i naturen

Les mer...

Pris:
kr 2 100,-
Studietimer:
56
Innsendinger:
2
Fagkode:
KRO1006

Du kan begynne studiet når du vil, og du gjennomfører i eget tempo. Kursene inneholder fagstoff, øvingsoppgaver og interaktive oppgaver. Til læreren sender du innsendingsoppgaver slik at du får faglig veiledning og råd i læringsprosessen mot eksamen. De fleste kursene har diskusjonsforum for studenter og eksamenswebinarer hvert semester. I løpet av studietiden har du tilgang på faglærer og studieveileder som kan svare på faglige og praktiske spørsmål du måtte ha. Våre studieveiledere hjelper deg med råd om studieteknikk, eksamensoppmelding eller andre spørsmål om studiene.  

Dette kurset forbereder deg til de teoretiske eksamenene i videregående skole. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året. Det er fylkene som arrangerer eksamen. Du må selv melde deg opp til privatisteksamen i det fylket du ønsker å ta eksamen i. Våre studieveiledere hjelper deg mer enn gjerne om du har spørsmål om påmelding til eksamen. Eksamensperiodene er i mai/juni og november/desember.

De aller fleste apotekteknikere jobber i private eller offentlige apotek, men det er også mulig å få annen jobb i legemiddelbransjen. Sentrale arbeidsoppgaver er:

 • reseptekspedisjon hvor man må vise faglig kunnskap om ulike sykdomsforløp, sykdommer og legemidler – både reseptbelagte og reseptfrie legemidler
 • veilede om legemiddelbruk og bruken av andre apotekvarer
 • logistikk og varehåndtering – klargjøre og håndtere bestillinger
 • kontoroppgaver

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

 • Apotekteknikk Vg3, Helsefremmende arbeid, 2. utgave, 2009ISBN: 9788241207167
 • Apotekteknikk Vg3, Kommunikasjon og samhandling, 2.utgave 2009ISBN: 9788241207174
 • Apotekteknikk Vg3, Yrkesutøvelse, 2.utgave 2009ISBN: 9788241207235
 • Farmasi, Apotekteknikk Vg3. 2.utgave. 2015ISBN: 9788241207204

Fagfornyelsen innebærer en omfattende endring av alle læreplaner i den videregående skolen. De fleste fagene er de samme, men innholdet blir nytt. 

Innføringen av de nye læreplanene (LK20) startet i 2020, og først ut var fagene på Vg1. Det er nå bare de nye læreplanene på Vg1 som gjelder, og man kan ikke lenger ta privatisteksamen etter gamle læreplaner (LK06). Vg1-fagene du tar hos oss er oppdatert etter den nye lærerplanen. 

Vg2-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2022.

Vg3-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2023. Du som student vil få tilbud om å flyttes over til det nye kurset (LK20) når dette er klart. Det anbefales derfor å planlegge hvilke kurs du ønsker å avlegge eksamen i først, våre studieveiledere hjelper deg gjerne med dette. 

NB! Avlegger du dine eksamener semesteret før siste mulige semester for eksamensgjennomføring, har du en sikkerhetsmargin og mulighet for konteeksamen, dersom du skulle være uheldig å stryke til eksamen eller om noe annet skulle inntreffe. 

Relaterte studier