For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Forkurs ingeniør: Matematikk

Utdanningsnivå:
Realfag og forkurs
Pris:
kr 10 600,-
Ekskl. eksamensavgift og bøker
Studietid:
12 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
10

Matematikk forkurs ingeniør, sikrer at du får grunnleggende kunnskaper i matematikk, slik at du er i stand til å følge undervisningen i ingeniørutdanningen.

Forkurset gir en innføring i grunnleggende emner og begreper, gir trening i å behandle matematiske størrelser, tolke, vurdere og løse matematiske problemstillinger og viser matematikkens betydning for samfunnsmessige og tekniske problemstillinger.

Forkurset er i henhold til kravene i Nasjonal plan for ettårig forkurs for 3-årig ingeniørutdanning og integrert masterstudium i teknologiske fag og tilhørende halvårlig realfagskurs

Etter å ha gjennomført forkurset, skal du kunne gå inn i ingeniørutdanningen og følge undervisningen i matematikk og andre fag som bruker matematikk på lik linje med studenter som har 3MX  / Matematikk R2 fra videregående skole, studieforberedende utdanningsprogram.

Hovedemner:

 • aritmetikk og algebra
 • mengdelære, likninger og ulikheter
 • trigonometri
 • funksjoner, herunder polynomfunksjoner, rasjonale funksjoner, trigonometriske funksjoner
 • derivasjon
 • integrasjon og differensiallikninger
 • geometri
 • vektorer
 • rekker
 • sannsynlighetsregning

Studietimer:
672
Innsendinger:
10

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Yrkesutdanning og praksis eller generell studiekompetanse

Ved kjøp av studier eller kurs får du kjøpt bokpakken hos haugenbok.no ved å klikke her.

 • 1 eksamen á kr 1 750,-

Eksamen kan avlegges i mai/juni hvert år.

All informasjon om eksamen.

I forbindelse med fagfornyelsen, kommer nye læreplaner i alle fag på videregående. Først ut er Vg1, og vi holder på med utvikling av nye kurs etter nye læreplaner for disse fagene. Vg1-kursene lanseres fortløpende vår/sommer 2021. Vg2 og Vg3 kommer de påfølgende årene. Inntil nye kurs er på plass, er det ingenting i veien for å kjøpe kurs etter LK06-læreplan, men du må være klar over følgende: 

Vg1-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2021. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2021. 

Vg2-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2022. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2022. 

Vg3-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2023. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2023. 

NB! Avlegger du dine eksamener semesteret før siste mulige semester for eksamensgjennomføring, har du en sikkerhetsmargin og mulighet for konteeksamen, dersom du skulle være uheldig å stryke til eksamen eller om noe annet skulle inntreffe. 

For mer informasjon, les: Hva er fagfornyelsen? på Udir sine sider.