For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Front Office Management - fagskoleemne

Utdanningsnivå:
Fagskoleemner
Pris:
kr 13 000,-
Ekskl. eksamensavgift og bøker
Studietid:
12 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Studiepoeng:
10
Innsendinger:
2

Resepsjonen, er nervesenteret- og kanskje det mest spennende stedet å arbeide ved hoteller og andre virksomheter som tar imot gjester. God resepsjonsledelse er en av de viktigste oppgavene i slike virksomheter, og dette fagskoleemnet gir deg kunnskapene og ferdighetene som trengs for å utføre dette arbeidet på en profesjonell og vennlig måte.

Front Office Management oversatt til norsk, er resepsjonsledelse. Resepsjonen er vanligvis en gjests første og siste kontakt med hotellets ansatte, og derfor er jobben som gjøres i resepsjonen helt avgjørende for gjestens tilfredshet med besøket.

For å jobbe i resepsjon, må du kunne kommunisere godt med forskjellige type gjester, med medarbeidere i avdelingen og med medarbeidere fra alle øvrige avdelinger. Salg, markedsføring og administrasjon er også sentrale oppgaver i resepsjonen.

Dette fagskoleemnet er en del av fagskoleutdanningen, Resepsjonsledelse, men det kan også bestilles separat som et enkeltemne.

Fagskoleemnet Front Office Management, tar utgangspunkt i hvordan et fullservicehotell er organisert, og dekker alle arbeidsoppgaver det forventes at en resepsjonsleder behersker.

Som resepsjonsleder har man blant annet ansvaret for:

-          Kommunikasjon med gjester og medarbeidere

-          Organisering av personell og eiendom

-          Reservasjon og gjesteregistrering

-          Gjestemottak og -avskjed

-          Styring av priser og betaling

-          Salg og markedsføring

-          Miljø og sikkerhet

Sentralt i Front Office Management, er at alle disse oppgavene skal utføres med en profesjonell holdning og med et smil om munnen.

Hva er fagskoleemner?

Fagskoleemner, er enkeltemner fra fagskoleutdanningene våre, som gir studiepoeng. Ved å legge til rette for at du kan ta kun ett av emnene i en fagskoleutdanning, gjør vi det lettere å velge akkurat det faglige påfyllet du trenger. Ønsker du å ta hele fagskoleutdanningen? Her finner du fagskoleutdanningene våre

Studietimer:
300
Innsendinger:
2
Studiepoeng:
10 poeng

Fagskoleemnet Front Office Management, tar utgangspunkt i hvordan et fullservicehotell er organisert, og dekker alle arbeidsoppgaver det forventes at en resepsjonsleder behersker. Som resepsjonsleder har man blant annet ansvaret for:

  • Kommunikasjon med gjester og medarbeidere
  • Organisering av personell og eiendom
  • Reservasjon og gjesteregistrering
  • Gjestemottak og -avskjed
  • Styring av priser og betaling
  • Salg og markedsføring
  • Miljø og sikkerhet

Sentralt i Front Office Management, er at alle disse oppgavene skal utføres med en profesjonell holdning og med et smil om munnen.

Fagskoleemnet Front Office Management, forbereder deg på arbeid som resepsjonist på hotell eller annen overnattingsvirksomhet. Du vil også kunne være en kandidat til resepsjonslederjobb hvis øvrig kompetanse er relevant. Mye av det som læres kan også overføres til resepsjonsarbeid i andre typer virksomhet.

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker Lån og stipend i Lånekassen.

Fullført videregående skole, fagbrev eller erfaring i forbindelse med jobb, kurs, frivillig arbeid og verv innen ulike organisasjoner.

Søkere med annen utdanning enn norsk eller nordisk videregående opplæring, må i tillegg dokumentere kunnskaper og ferdigheter i norsk tilsvarende Norsk Vg1 studieforberedende, Norsk Vg2 yrkesfaglige utdanningsprogram eller bestått Norskprøve 3, med minst B1 på alle fire delprøver.

Ved kjøp av studier eller kurs får du kjøpt bokpakken hos haugenbok.no ved å klikke her.

  • 1 eksamen á kr 1 950,-

All informasjon om eksamen.