For gratis studierådgiving
Åpningstider 09 - 16 (man-fre)

Har du spørsmål angående våre studier eller opptakskrav – vi hjelper deg gjerne!

Kommunikasjon og samhandling Vg1 HSF1007

Utdanningsnivå:
Yrkesfag på videregående skole
Pris:
kr 7 500,-
Ekskl. bøker
Studietid:
6 måneder
Gjennomføring:
Nettstudier med fleksibel oppstart
Nettstudier med fleksibel oppstart
Finansiering:
Lånekassegodkjent
Innsendinger:
4

Dette programfaget handler om møte og samhandling mellom mennesker – uavhengig av kultur, alder og livssituasjoner. Videre i faget, vil du lære om relasjonsferdighet og bevisstgjøring av egen atferd overfor brukere og pasienter. I dette ligger det å vise omsorg, yte service og konflikthåndtering.

Bruk av digitale ressurser står også sentralt i dette faget. I tillegg til å ha digital dømmekraft; være kildekritisk til informasjonen og å vise nettvett i yrkesutøvelsen.

Kurset inngår som ett av tre programfag for Helse- og oppvekstfag Vg1.

Er du usikker på hva du trenger av fag, sjekk med opplæringsetaten i fylket ditt eller din tidligere videregående skole.

Studietimer:
140
Innsendinger:
4

Her finner du læreplan som er gjeldende for dette kurset udir.no

Etter at du har gjennomført alle programfagene på Helse- og oppvekstfag Vg1, kan du velge mellom følgende retninger hos oss:

Barne- og ungdomsarbeiderfag Vg2Helsearbeiderfag Vg2Ambulansefag Vg2, Helseservicefag Vg2 + Helsesekretær Vg3Apotekteknikk Vg3 og Tannhelsesekretær Vg3

Ingen formelle opptakskrav

Du kan velge mellom kortbetaling, faktura på totalbeløpet, avdragsordning eller annen betaler. Dette velger du i bestillingen.

Denne utdanningen er godkjent for å søke lån og stipend i Lånekassen, men du kan ikke ta forbehold om støtte når du søker. Derfor bør du sjekke at du er støtteberettiget hos Lånekassen før du søker. Her kan du leser mer om hvordan du søker lån og stipend i Lånekassen.

Ved kjøp av studier eller kurs får du kjøpt bokpakken hos haugenbok.no ved å klikke her.

Som privatist må du avlegge en skriftlig eksamen i dette faget. Studiet forbereder deg til den skriftlige, teoretiske eksamenen i faget. Privatisteksamen arrangeres normalt to ganger i året over hele landet, ved videregående skoler som har den studieretningen du tar utdanning på. Du må selv melde deg opp til eksamen via www.privatistweb.no eller ved Privatistkontoret i fylket ditt.

Fristen for påmelding er vanligvis: 

  • våreksamen er 1. februar
  • høsteksamen er 15. september

​​​​​​​Du må selv melde deg opp i til eksamen i det fylket du ønsker å gjennomføre i. Fylkene har både forskjellige datoer for når de åpner for påmelding og forskjellige systemløsninger for påmelding.

Eksakt dato for oppmelding, eksamensdato og pris får du ved å kontakte fylkeskommunen.

All informasjon om eksamen.

I forbindelse med fagfornyelsen, kommer nye læreplaner i alle fag på videregående. Først ut er Vg1, og kurset du ser på nå er utviklet etter ny læreplan.

Vg2 og Vg3 kommer de påfølgende årene. Inntil nye kurs er på plass, er det ingenting i veien for å kjøpe kurs etter LK06-læreplan, men du må være klar over følgende: 

Vg2-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2022. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2022. 

Vg3-fag: Siste eksamensgjennomføring er høsten 2023. Det betyr at kurset du starter på hos oss i dag, må være fullført i sin helhet innen høsten 2023. 

NB! Avlegger du dine eksamener semesteret før siste mulige semester for eksamensgjennomføring, har du en sikkerhetsmargin og mulighet for konteeksamen, dersom du skulle være uheldig å stryke til eksamen eller om noe annet skulle inntreffe. 

For mer informasjon, les: Hva er fagfornyelsen? på Udir sine sider.